Prajitura Silviana

de RuxyRux in Prajituri, 11 Noi 2010 | 6854 vizualizari

 

Este atat de buna...incat o mananci cu ochii....savuroasa! Este mai elaborata reteta...dar merita...

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 300gr biscuiti
  • 3 pachete de piscoturi( sau unul dublu si unul simplu)
  • crema de biscuiti
  • 1 pachet mare de biscuiti petite beaurre 300 gr
  • 200gr unt
  • 200 ml frisca
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom  
  • Crema de vanilie
  • 3 oua,
  • 125 gr zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 150 de ml frisca
  • 3 pliculete de vanilie + 1 esenta de vanilie  
  • siropul de zahar pentru piscoturi
  • 2 cani mari de apa( eu pun plata)
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom  
  • Sosul de cioco
  • 200 frisca lichida,
  • o ciocolata neagra
  • o ciocolata cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Silviana:

crema de biscuiti


Se pune pe foc frisca si zaharul, esenta de rom, se amesteca usor, cand se incalzeste destul se adauga untul bucatele si se mixeaza bine, totul se adauga peste biscuitii sfaramati intr-un vas, se amesteca indelung, cu blenderul...se da la rece.


Crema de vanilie


totul se mixeaza si se pune pe foc mic, se amesteca continuu, pana se ingroasa, se baga blenderul sa sfarme eventualele cocoloase si se mai lasa un minut pe foc....se da la rece


siropul de zahar pentru piscoturi


2 cani mari de apa( eu pun plata) si 150 gr zahar plus o esenta de rom , totul se pune pe foc si se amesteca usor...nu se fierbe...se lasa la racit


Asamblarea prajiturii


se ia un platou se aseaza piscoturile inmuiate pe jumatate in sirop, si se pune crema in straturi...un blat de piscoturi, un strat de crema de biscuiti, un blat de piscoturi si un strat de crema de vanilie, apoi din nou blat de piscoturi si din nou crema de biscuiti, se incheie cu blatul din piscoturi.


Sosul de cioco


200 frisca lichida, plus o ciocolata neagra si o ciocolata cu lapte se topesc usor pe foc, atentie nu se fierbe ci doar se infierbanta, cand este gata de adauga 50 gr unt bucatele si se amesteca pana se raceste usor...se toarna deasupra prajiturii cu lingura peste tot si deasupra se rad fulgi de ciocolata alba...si pofta buna la desert!

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare crema de biscuiti prea tare, mai adaugati putina frisca lichida...astfel incat sa devina perfect tartinabila crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Silviana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

12.11.2010, 17:18

Ligia Bxl 1

08.02.2011, 18:31

oh i-mi ploua in gura

monike 1

18.08.2011, 19:49

esti o maestra Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!