Negrese americane (Brownies)

de vio_dreams in Prajituri, 19 Feb 2014 | 4915 vizualizari

 

"Scopul vietilor noastre este sa fim fericiti!" (Dalai Lama)
Si fiindca ciocolata ne face fericiti ofer din toata inima si cu tot dragul cate o inimioara pentru fiecare bucataras! Uneori fericirea vine din bucuriile marunte ale vietii, inimioarele astea fiind una din acele bucurii

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 300 gr unt
  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 6 oua
  • esenta rom
  • pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • colorant rosu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese americane (Brownies):

Punem untul impreuna cu ciocolata rupta cubulete intr-un vas la bain-marie (pe baie de aburi).


Amestecam pana cand untul si ciocolata sunt complet topita si obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si o lasam sa se racoreasca usor. atentie nu o lasati foarte mult fiindca se va intari!


Adaugam apoi ouale unul cate unul, dupa fiecare ou amestecand pana se incorporeaza complet.


Adaugam zaharul si romul si omogenizam.


Adaugam treptat faina si amestecam pana ce va fi incorporata toata cantitatea. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam cu o spatula (dimensiuni tava 32*35).


Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor. O dam deoparte si o lasam sa se racoreasca.


Decupam inimioare cu ajutorul unui decupator din metal in forma de inima. Topim ciocolata alba pe baie de aburi. Adaugam colorant rosu. eu am avut un colorant de la Wilton special pentru ciocolata, pe baza de ulei, nu va recomand sa folositi colorant obisnuit, este posibil ca ciocolata sa se branzeasca in contact cu acesta.


Punem 2-3 linguri de ciocolata intr-un pos cu dui subtire (sau intr-o punga pe care o intepam putin la un capat) si trasam conturul inimioarelor. Dam cateva minute la frigider sa se intareasca.


Peste ciocolata ramasa punem frisca si amestecam pana obtinem o glazura nu foarte subtire cu care vom glazura inimioarele.


Am presarat cateva inimioare pentru decor de la dr Oetker si am dat la rece pana s-a intarit glazura.


Absolut delicioase!

 

TIPS-URI

1

Nu le lasati in cuptor mai mult decat este necesar, se vor intari si vor deveni innecaciose!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese americane (Brownies)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

vio_dreams 1

20.02.2014, 01:02

Pup fetele

Lia_ 1

20.02.2014, 07:59

ce hazlii sunt
tot ceea ce este cu ciocolata, imi place

mihaelar63 1

13.06.2014, 16:35

La multi ani Vio !!! Iti doresc sanatate si iubire alaturi de cei dragi !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Negresa cu gem si bezea