Tarta cu capsuni - 100

de MotanLaOale in Prajituri, 10 Iun 2011 | 3223 vizualizari

 

Incet, incet, mai cu un comentariu, mai cu o gluma, mai cu hohote de ras irezistibile, dar obligatoriu zilnic cu apa in gura de pofta, mai cu o reteta am ajuns si eu la reteta cu numarul 100.
Este prima tarta pe care o fac si va multumesc pentru inspiratie si pentru minunatele retete pe care le postati.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 250 ml lapte
  • 1 plic Crema tarte cu fructe - Dr. Oetker
  • SIROP
  • 4 linguri zahar
  • 200ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • DECOR
  • 1 plic Tort Gelee rosu - Dr. Oetker
  • 300g capsuni curatate si uscate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni - 100:

BLAT

Se separa ouale.

Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si un praf de sare pana se intareste si devine lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.

Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste albusuri si se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza.

Compozitia se toarna intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se coace 20-25 minute in cuptorul preincalzit.

Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se rastoarna pe gratar si se lasa la racit.

CREMA

Se face conform indicatiilor de pe ambalaj si se lasa la racit.

Mie mi s-a parut a fi cam putina pentru tarta mea. Data viitoare o sa fac eu si crema.

SIROPUL

Zaharul cu zaharul vanilat si cu apa se fierb 2-3 minute si se lasa la racit.

DECOR

Capsunile uscate si mari se taie in felii iar cele mici se lasa asa.

Tort Gelee se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj in momentul folosirii.

ASAMBLAREA

Blatul se pune pe platou si se insiropeaza (nu prea mult).

Crema se toarna peste blat si se niveleaza.

Se pun capsunile dupa dorinta si inspiratie (eu am pus cam putine dupa parerea mea dar am constatat doar cand am mancat prima felie).

Se toarna jeleul cald pe deasupra.

Se pune la rece in frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Se taie felii si se orneaza cu frisca.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni - 100" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu fistic si ciocolată albă

ieri la 21:18

Pui crocant la cuptor

ieri la 21:07

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni