Tarta cu capsuni - 100

de MotanLaOale in Prajituri, 10 Iun 2011 | 2143 vizualizari

 

Incet, incet, mai cu un comentariu, mai cu o gluma, mai cu hohote de ras irezistibile, dar obligatoriu zilnic cu apa in gura de pofta, mai cu o reteta am ajuns si eu la reteta cu numarul 100.
Este prima tarta pe care o fac si va multumesc pentru inspiratie si pentru minunatele retete pe care le postati.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 250 ml lapte
  • 1 plic Crema tarte cu fructe - Dr. Oetker
  • SIROP
  • 4 linguri zahar
  • 200ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • DECOR
  • 1 plic Tort Gelee rosu - Dr. Oetker
  • 300g capsuni curatate si uscate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni - 100:

BLAT


Se separa ouale.


Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si un praf de sare pana se intareste si devine lucioasa.


Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.


Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste albusuri si se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza.


Compozitia se toarna intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Se coace 20-25 minute in cuptorul preincalzit.


Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se rastoarna pe gratar si se lasa la racit.


CREMA


Se face conform indicatiilor de pe ambalaj si se lasa la racit.


Mie mi s-a parut a fi cam putina pentru tarta mea. Data viitoare o sa fac eu si crema.


SIROPUL


Zaharul cu zaharul vanilat si cu apa se fierb 2-3 minute si se lasa la racit.


DECOR


Capsunile uscate si mari se taie in felii iar cele mici se lasa asa.


Tort Gelee se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj in momentul folosirii.


ASAMBLAREA


Blatul se pune pe platou si se insiropeaza (nu prea mult).


Crema se toarna peste blat si se niveleaza.


Se pun capsunile dupa dorinta si inspiratie (eu am pus cam putine dupa parerea mea dar am constatat doar cand am mancat prima felie).


Se toarna jeleul cald pe deasupra.


Se pune la rece in frigider pentru cel putin 3-4 ore.


Se taie felii si se orneaza cu frisca.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni - 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

12.06.2011, 20:19

Multumesc tuturor pentru aprecieri si urari

mihaelar63 1

16.06.2011, 09:05

Felicitari si la mai mare

MotanLaOale 1

16.06.2011, 10:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni