Novac cu mandarine

de slowfoodcuisine in Peste, 27 Ian 2011 | 4053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -peste novac
  • -1 mandarina
  • -1 rosie
  • -ulei de masline
  • -sare, piper
  • -usturoi
  • -lamaie
  • -oregano uscat
  • -200 ml vin alb sec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Novac cu mandarine:

Pestele a fost gata curatat de solzi si eviscerat, lucru care mi-a facut munca mai usoara si mai placuta. Asa ca doar l-am spalat si l-am plasat strategic intr-un vas de lut. Am pregatit o crema din usturoiul pisat, frecat cu sare, ulei de masline, oregano si zeama de la o lamaie. Cu acest amestec se unge bine, bine pestele si pe interior si pe exterior. Se taie felii subtiri mandarina si rosia si se aseaza cate o felie, alternativ, atat inauntrul cat si deasupra pestelui.


Turnam in vas si vin alb sec, punem capacul vasului de lut si bagam la cuptor pentru 25- 30 minute. Dupa aceasta perioada de timp se ia capacul si se mai lasa in cuptor pana se rumeneste pestele.


Se serveste cu pofta si cu piure de mazare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Novac cu mandarine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

kamy 1

27.01.2011, 23:56

sotul meu a prins o data un novac de 4,5kg urat foc la "moaca"...dar carnea e super buna

MotanLaOale 1

28.01.2011, 08:02

pesteeeeee bun

mihaelar63 1

28.01.2011, 08:11

si eu sunt prezenta daca este peste

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la gratar