Nuca pralinata (pentru prajituri)

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Iul 2013 | 8695 vizualizari

 

Imi place foarte mult ca atunci cand stau si ma uit la TV sa mananc miez de nuca prajita cu putina sare. Sotul meu "stinge" gustul sarat al nucilor cu o bere rece, care merge de minune cu aceasta gustare. De aceasta data o sa va arat cum prepar miezul de nuca pentru prajituri...stiti voi...acel deliciu crocant de nuci si zahar care da o aroma deosebita prajiturilor. Este simplu de facut, dar m-am gandit ca poate reteta ii ajuta pe cei care sunt la inceput de drum in ale gatitului.

 

INGREDIENTE

  • 50 grame zahar;
  • 100 gr. miez de nuca (crud);
  • putin ulei (pentru uns farfuria)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuca pralinata (pentru prajituri):

Punem zaharul intr-o craticioara din teflon, la foc mic si il lasam sa se topeasca. Adaugam miezul de nuca si amestecam bine pana ce tot miezul este acoperit de zaharul topit.

Ungem o farfurie cu putin ulei si punem pe aceasta, nuca imbracata in zahar topit.

O lasam sa se raceasca complet, apoi o pisam intr-un mojar (daca vrem bucati mai mari) sau o punem intr-un robot de bucatarie (eu am folosit cutitul pentru gheata pentru ca preparatul este foarte tare) si il facem cat de fin dorim.

 

TIPS-URI

1

Se foloseste la prajituri (pentru decor) sau in creme;

2

Daca doriti sa fie mai crocant puteti folosi 100 gr. zahar cu 100 gr. miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuca pralinata (pentru prajituri)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

28.07.2013, 13:12

Rocsi, daca ar fi dupa mine as manca vreo jumatate de kg si nu m-as satura.

laura2002 1

18.09.2013, 15:27

bunnn

Patricia Iordache 1

18.09.2013, 15:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cosulete fragede si gustoase cu nuca si gem