Nuci

de anca_rm in Dulciuri, 16 Mar 2015 | 5110 vizualizari

 

Asta este reteta care imi aduce aminte de vremurile in care mama avea rabdare sa ne faca aceste minunate fursecuri. Dupa multe cautari am gasit in sfarsit reteta ei intr-o carte de retete foarte veche si cu foile ingalbenite ,printre foile de carte era si un biletel cu reteta mult cautata,am facut-o si tare mult mi-a placut ce a iesit. Hmmm… cat de bune pot sa fie.

 

INGREDIENTE

  • Pt coji:
  • 250 gr zahar
  • 250 ml ulei
  • 1 ling cacao
  • 1 varf bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
  • 4 oua
  • faina cat cuprinde
  • Pt crema :
  • 300 gr nuca macinata
  • 400 gr zahar praf
  • 1 sticla esenta rom
  • 250 gr margarina Rama sau unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Facem in primul rand aluatul de coji . Zaharul (eu l-am macinat ca sa se dizolve mai repede) il frecam cu uleiul pana se topeste . Adaugam cacao, ouale , bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie si faina cat ia . Trebuie sa iasa un aluat destul de tare .

Punem forma de nuci la incins pe ochiul aragazului si in fiecare forma punem cate o biluta de aluat. Coacem cojile pana cand terminam aluatul . Atentie forma trebuie incinsa foarte bine altfel o sa scoateti foarte greu jumatatile de coji din forma. Nu trebuie unsa deoarece este ulei suficient in aluat.

Crema :

Scoatem margarina din frigider pentru a ajunge la temperature camerei si o amestecam cu zaharul pudra ( in reteta scria 600 gr zahar , dar am pus 400 , mi s-a parut prea mult), esenta de rom si nuca macinata si amestecam bine .

Umplem fiecare jumatate de nuca si unim cate doua. Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune si se  fragezesc . Se pot pudra cu zahar . 

TIPS-URI

1

am facut doar jumate de portie si tare rau imi pare

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nuci