Dolce senza nome

de adasev12 in Dulciuri, 4 Oct 2010 | 1754 vizualizari

 

nu mai aveam desert si nici prea multe optiuni prin frigider...asa ca, cu ce-am gasit am combinat eu un soi de crema ...sotul cand a gustat-o a zis ca nu prea o poate defini, ca e...fara nume...asa ca am botezat-o chiar asa: desert fara nume.

 

INGREDIENTE

  • vreo 10 biscuiti frollini( sunt cu miere si sfaramiciosi...)
  • frisca 200 ml
  • crema de vanilie cu aroma de lamaie, cu preparare la rece
  • 250 ml lapte
  • caramel
  • dulceata rosie acrisoara...eu am avut coacaze rosii
  • cafea nes preparata, o ceasca
  • cateva boabe de struguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dolce senza nome:

intai am facut cafeaua si am turnat-o peste biscuiti sa se inmoaie bine, i-am amestecat pana s-au facut ca o pasta.


crema am batut-o cu laptele bine cu mixerul


am batut si frisca.


jumatate din frisca am amestecat-o cu crema si 2 lingurite de dulceata...a rezultat un gust dulce-acrisor f bun


in boluri de inghetata am inceput montarea cremei in felul urm: pe fund am pus un strat din biscuitii facuti pasta, l-am intins frumos si pe margini; am pus apoi crema sia m intrins-o si pe asta uniform; deasupra am pus pe marginea bolului un strat de dulceata . apoi am ornat cu frisca, bobite de strugure si caramelul peste. am lasat la frigider o ora...atat apucat sa stea...


N:B:crema este destul de dulce, si cred ca mergea mult mai bine cu ceva fructe mai acrisoare, gen visine, kiwi chiar,...eu am pus ce aveam prin casa...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dolce senza nome" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

adasev12 1

05.10.2010, 09:15

postavaru...serveste cu incredere...

Laly 1

05.10.2010, 11:54

O portie fara nume vreau si eu

adasev12 1

05.10.2010, 12:27

certo Laly, come no...!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de agrise