Placinta cu dovleac

de Ina in Dulciuri, 13 Sep 2016 | 3296 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina ( aproximativ )
  • un praf de sare
  • o cana cu apa rece
  • 2­-3 linguri ulei

Umplutura:

  • dovleac de placinta
  • zahar tos
  • scortisoara pudra

Zahar pentru pudrat

Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Punem faina intr-un vas incapator formand in centru un crater in care presaram un praf de sare si putin ulei.


Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin, incepand si framantatul.


Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in 4­-6 bucati pe care le intindem cu sucitorul pe masa infainata, pana obtinem foi foarte subtiri.


Ungem cu ulei foile si asezam pe jumatate din foaie un strat de dovleac ras peste care presaram 1-2 linguri cu zahar si praf de scortisoara.


Aducem capetele aluatului spre interior si rulam foaia astfel incat sa pastram in interior compozitia. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei.


Taiem cu cutitul rulourile din tava formand astfel feliile de placinta pe care le ungem cu ulei.


Dam tava la cuptor 45­-50 minute, apoi scoatem placinta si o pudram cu zahar.


Se poate servi si nepudrata daca umplutura este suficient de dulce.

 

TIPS-URI

1

Aluatul se poate utiliza imediat ce este preparat, fara a se mai lasa la odihnit.

2

Se foloseste obligatoriu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

dantes 1

17.09.2016, 09:18

Buna!

Moni_alex 1

19.09.2016, 19:24

Foarte buna!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:29

buna tare placinta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu dovleac si nuca