Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 28 Iun 2013 | 5343 vizualizari

 

Cine vrea o inghetata de vanilie cu un delicios sos cu aroma de anason?

 

INGREDIENTE

  • - 3 galbenusuri;
  • - 1 lime, zeama si coaja;
  • - 1 pastaie de vanilie;
  • - 200 ml frisca lichida sau smantana de 30%;
  • - 4-5 linguri de miere + 1 lingura pentru sos;
  • - 500 ml iaurt grecesc;
  • - anason.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason:

1. Se pregateste pe foc o cratita in care se pune frisca si pastaia de vanilie despicata. Se scot cu varful unui cutit semintele din interiorul pastaii si se adauga in cratita. Lasam sa dea in clocot si retragem de pe foc, punem capacul si lasam sa se patrunda bine aroma de vanilie in frisca, pentru cateva minute.

2. Galbenusurile se amesteca bine cu mierea si coaja de la lime. Dupa incorporare, se adauga si zeama de la o jumatate de lime.

3. Punem din nou pe foc frisca si vanilia, adaugand treptat si galbenusurile. Se amesteca si se lasa la foc mic pana se ingroasa putin.

4. Se retrage de pe foc si se lasa la racit. 

5. Se adauga iaurtul si se amesteca pana se incorporeaza. 

6. Se pune intr-un recipient si se lasa in congelator pentru cateva ore.

7. N-am respectat partea cu mixatul din jumatate in jumatate de ora, conform retetei de baza, pentru ca n-am mai avut timp, insa inghetata a iesit oricum gustoasa, cremoasa si fara firicele de gheata.

8. Pentru sos se lasa un fruct sau doua de anason in miere pentru cateva ore, iar inghetata se serveste cu acest sos aromat.

TIPS-URI

1

Din albusuri am facut macarons care nu mi-au iesit grozave de data asta dar ... perseverez ;).

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie