Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 28 Iun 2013 | 2091 vizualizari

 

Cine vrea o inghetata de vanilie cu un delicios sos cu aroma de anason?

 

INGREDIENTE

  • - 3 galbenusuri;
  • - 1 lime, zeama si coaja;
  • - 1 pastaie de vanilie;
  • - 200 ml frisca lichida sau smantana de 30%;
  • - 4-5 linguri de miere + 1 lingura pentru sos;
  • - 500 ml iaurt grecesc;
  • - anason.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason:

1. Se pregateste pe foc o cratita in care se pune frisca si pastaia de vanilie despicata. Se scot cu varful unui cutit semintele din interiorul pastaii si se adauga in cratita. Lasam sa dea in clocot si retragem de pe foc, punem capacul si lasam sa se patrunda bine aroma de vanilie in frisca, pentru cateva minute.


2. Galbenusurile se amesteca bine cu mierea si coaja de la lime. Dupa incorporare, se adauga si zeama de la o jumatate de lime.


3. Punem din nou pe foc frisca si vanilia, adaugand treptat si galbenusurile. Se amesteca si se lasa la foc mic pana se ingroasa putin.


4. Se retrage de pe foc si se lasa la racit.


5. Se adauga iaurtul si se amesteca pana se incorporeaza.


6. Se pune intr-un recipient si se lasa in congelator pentru cateva ore.


7. N-am respectat partea cu mixatul din jumatate in jumatate de ora, conform retetei de baza, pentru ca n-am mai avut timp, insa inghetata a iesit oricum gustoasa, cremoasa si fara firicele de gheata.


8. Pentru sos se lasa un fruct sau doua de anason in miere pentru cateva ore, iar inghetata se serveste cu acest sos aromat.

 

TIPS-URI

1

Din albusuri am facut macarons care nu mi-au iesit grozave de data asta dar ... perseverez ;).

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

29.06.2013, 13:23

Multumesc tare mult fetelor!

Dya Daniela Andrei 1

29.06.2013, 17:03

nilgun 1

31.07.2013, 22:31

yummyyy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie (reteta video)