Nuci cu cacao si crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 1 Ian 2017 | 339 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici, cu mentiunea ca am adaugat mai multa faina si mai mult zahar la crema deoarece mi-a iesit prea moale cu ingredientele prezentate. 
Am zis sa incerc si varianta in care coaja nucilor sa fie cu cacao, iar crema sa fie de vanilie, si a iesit ceva delicios.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 250 g unt moale
  • 100 g zahar
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • 40 g cacao
  • 580 g faina (sau cat cuprinde)
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 230 g zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g nuci macinate
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu cacao si crema de vanilie:

Pregatirea cojilor de nuca:


Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii - care se incorporeaza treptat, si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios.


Se unge forma de nuci cu untura si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza bilute din aluat de 7-8 g si se pun in fiecare compartiment, apoi se se coc pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat cu ajutorul unei foarfeci.


Pregatirea cremei:


Se pune o cratita cu apa la foc.


Galbenusurile, zaharul, sarea, esenta de vanilie, laptele si faina se pun intr-o craticioara si se mixeaza. Se adauga untul si se pune craticioara pe baia de abur. Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa. Se ia craticioara de pe baia de abur si se adauga nucile macinate in crema si se amesteca.


Se umplu cate doua forme de nuci cu crema si se lipesc intre ele. Se pot pudra cu zahar.


Ies in jur de 70 de nuci.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci cu cacao si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

02.01.2017, 11:53

Nu am facut niciodata, dar stiu cat sunt de bune!

diaconta 1

02.01.2017, 14:38

Am vrut sa fac si eu dar nu m-am complicat,mai ales ca am forme individuale

mihaelar63 1

04.01.2017, 01:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si cacao