Nuci cu cacao si crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 1 Ian 2017 | 3635 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici, cu mentiunea ca am adaugat mai multa faina si mai mult zahar la crema deoarece mi-a iesit prea moale cu ingredientele prezentate. 
Am zis sa incerc si varianta in care coaja nucilor sa fie cu cacao, iar crema sa fie de vanilie, si a iesit ceva delicios.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 250 g unt moale
  • 100 g zahar
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • 40 g cacao
  • 580 g faina (sau cat cuprinde)
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 230 g zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g nuci macinate
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu cacao si crema de vanilie:

Pregatirea cojilor de nuca:

Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii - care se incorporeaza treptat, si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios.

Se unge forma de nuci cu untura si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza bilute din aluat de 7-8 g si se pun in fiecare compartiment, apoi se se coc pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat cu ajutorul unei foarfeci.

Pregatirea cremei:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Galbenusurile, zaharul, sarea, esenta de vanilie, laptele si faina se pun intr-o craticioara si se mixeaza. Se adauga untul si se pune craticioara pe baia de abur. Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa. Se ia craticioara de pe baia de abur si se adauga nucile macinate in crema si se amesteca.

Se umplu cate doua forme de nuci cu crema si se lipesc intre ele. Se pot pudra cu zahar.

Ies in jur de 70 de nuci.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci cu cacao si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

02.01.2017, 11:53

Nu am facut niciodata, dar stiu cat sunt de bune!

diaconta 1

02.01.2017, 14:38

Am vrut sa fac si eu dar nu m-am complicat,mai ales ca am forme individuale

mihaelar63 1

04.01.2017, 01:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

ieri la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura