Nuci cu crema de ciocolata

de Criss in Prajituri, 24 Apr 2013 | 24428 vizualizari

 

Stiti ce fac cei care nu au de lucru? Isi cauta....Asa si eu, in ziua libera de 8 Martie, daca tot n-a trebuit sa merg la serviciu, mi-am cautat de lucru....Si mi-am gasit.....
Cu cateva zile in urma am primit de la niste prieteni o forma de nuci pe care mi-o doream de mult. Oare de ce???? OMG !! daca stiam ce ma asteapta!
Si cum va spuneam, m-am apucat de facut coji de nuci. Nuci impropriu spus. Sunt mari cat niste...degetare. Am reusit sa le umplu cu coada unei lingurite, deci va imaginati cam cat de mari sunt. Asa unite, sunt cam de marimea unor corcoduse. Pana la urma am reusit sa le fac, dar nu va spun cum arata bietul meu aragaz si bucataria mea de 4 mp. :D Si cat am frecat pe urma la forma de nuci de mi-au sarit ochii. Dar m-am lecuit si cel putin in urmatorii 100 de ani nu mai vreau sa aud de nuci. :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji am folosit:
  • - 3 oua
  • - 1 cana ulei (250 ml)
  • - 1 cana zahar
  • - 1 praf de copt
  • - esenta de vanilie
  • - zahar vanilat
  • - 550 g faina
  • Crema:
  • - 300 ml smantana pentru frisca
  • - 200 g ciocolata (amaruie+lapte)
  • - 8 biscuiti zdrobiti cat mai fin (am pus resturi de la coji)
  • - esenta de rom
  • - 5 linguri de nuci macinate sau doar zdrobite
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu crema de ciocolata:

Se bat ouale cu zaharul, vanilia si uleiul, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt. Din aluatul obtinut se modeleaza bilute,  care se pun in forma bine incinsa si se coc pe flacara mica pana devin usor maronii. Se coc destul de repede, asa ca atentie sporita.  (daca va incumetati)

Nu stiu daca se vede cat de mici sunt bilutele din aluat. Ei bine, cand a venit randul sa le pun in forma, am impartit fiecare biluta in doua, pentru ca erau prea mari!

Si asa arata cojile de nuci.

Si acum urmeaza o alta etapa din munca de chinez batran. :D Umplutul cojilor, care sunt atat de mici incat am reusit sa pun crema doar cu coada unei lingurite. Crema e un ganache de ciocolata, cu rom, nuci prajite si macinate si resturile din coji macinate si ele. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

claudiaO 1

17.06.2014, 15:03

ce bune sunt
am si eu un aparat din mosi stramosi, pe care fiert soacra'mea in soda...si nu reusec sa mai lipesc grasimea de el ...mi se lipesc toate nucutele

Rahela Velicu 1

29.08.2016, 19:01

Criss 1

30.08.2016, 06:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu faina de orz