Felie de ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 10 Ian 2011 | 11331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 7linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 10 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri rase amidon
  • 150 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 75 g zahar
  • vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
  • 50 g unt/margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de ciocolata:

Blat:

Galbenusurile se separa de albusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si ouale devin cremoase.Se adauga si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua.La sfarsit se pun si albusurile batute si se amesteca cu o lingura.

Compozitia se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Se de la cuptorul preincalzit pana se rumeneste pe margini.Se lasa la racit,apoi se taie in 3 fasii egale,pe latime.

Crema:

Laptele se pune intr-o cratita,la incalzit.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase.

La crema de oua se adauga amidonul si se omogenizeaza bine.Laptele incalzit se toarna in fir subtire peste crema,amestecand energic.Amestecul se toarna in cratita in care am incalzit laptele si se pune la foc mic,amestecand incontinuu pana se ingroase.

Ciocolata se topeste la microunde si se amesteca in crema de ou.

Gelatina se pune intr-o cana cu 2-3 linguri de apa rece.Cand gelatina a absorbit toata apa se dizolva la bain-marie sau cateva secunde la microunde.Gelatina NU trebuie sa fiarba,doar sa se dizolve.Gelatina dizolvata se amesteca cu 2-3 linguri de crema,apoi se amesteca si cu restul cremei.Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema

Asamblare:

Din crema se opresc 4-5 linguri crema.Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima fasie de blat,se insiropeaza si se acopera cu 1/2 din crema,se acopera cu alt blat insiropat restul de crema si se acopera cu ultimul blat insiropat.Marginile prajiturii se imbraca in crema oprita.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe bain marie impreuna cu laptele si untul/margarina.Glazura se toarna calduta pe toata suprafata prajiturii,avand grija sa se prelinga pe margini.Se decoreaza cu bombonele de ciocolata si drajeuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire