Desert prajitura amandina

de Mitinita in Prajituri, 23 Noi 2014 | 16283 vizualizari

 

Prajitura preferata a copilariei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g faina alba, cernuta
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic mic de praf de copt
  • varf de cutit de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 1 plic de capuccino
  • Crema de unt:
  • 400 g unt, la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra, cernut
  • 3 linguri cacao, cernuta
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Glazura:
  • 300 ml smantana dulce
  • 250 g ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura amandina:

Blat: Preincalzim cuptorul. Batem ouale, mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul putin cate putin si mai mixam pana cand ouale devin deschise la culoare si compozitia cremoasa. Adaugam si esenta de vanilie.

Intr-un bol, amestecam faina, cacaua, sarea si praful de copt. Adaugam la compozitia de oua cate doua linguri si amestecam cu miscari usoare, de jos in sus. Continuam pana incorporam toata faina.

Punem compozitia intr-o tava cu dimensiunea 32×22 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt sau ulei si faina. Dam tava la cuptor 30-40 de minute sau facem testul cu scobitoarea si cand aceasta iese curata, blatul este copt. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Sirop: Punem apa intr-o craticioara, adaugam zaharul, plicul de capuccino si lasam sa fiarba siropul pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema de unt: Omogenizam untul cu zaharul pudra, cacaua si romul. Amestecam la inceput cu spatula, apoi cu mixerul.

Glazura: Punem smantana dulce pe foc si o lasam pana aproape sa fiarba. Ciocolata o rupem bucati si o punem intr-un bol. Turnam smantana dulce peste ciocolata si lasam sa stea cateva minute fara a o amesteca. Dupa ce au trecut cateva minute, amestecam cu un tel pana se omogenizeaza glazura.

Asamblare: Se taie blatul racit pe jumatate, pe orizontala, se insiropeaza bine ambele parti, se pune crema la mijloc si deasupra glazura. Se lasa la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura amandina" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tavalita