Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom

de Alinutza80 in Prajituri, 17 Iun 2012 | 5329 vizualizari

 

La inceput m-am suparat ca nu s-au batut abusurile spuma, dar a iesit o prajitura buna si aromata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 1 plic crema pentru prajituri Dr.Oetker cu ciocolata, trufe si rom
  • 1 plic crema pentru prajituri Dr. Oetker cu ciocolata
  • 500 ml lapte
  • nuca pisata
  • 4 linguri de nutela
  • Pentru sirop:
  • 500ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • bombonele colorate(asa a vrut puiul meu ala mic)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom:

Blatul se face asa:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bate in continuare pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albus batand in continuare. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca usor pana se incorporeaza.

Am facut intr-o tava mare(30/35). Tava se tapeteaza cu hartie de copt sau cu margarina si faina(fiecare ce are prin casa) si se adauga amestecul obtinut.

Se da la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste, se face testul cu scobitoarea.

Crema:

Crema am pregatit-o dupa instructiunile dupa plic, fiecare separat, numai ca in loc de zahar am adaugat la fiecare cate 2 linguri de nutela.

Siropul:

Se fierbe apa cu zaharul, pana se topeste zaharul, apoi cand s-a racit se adauga esenta de rom.

Asamblare:

Blatul de pandispan l-am taiat in doua.

O parte l-am pus in tava, l-am insiropat bine cu jumatate din sirop, apoi am pus una dintre creme si am presarat nuca pe deasupra.

Am pus si celalalt blat, l-am insiropat cu restul de sirop si am pus si cealalta crema amestecata cu nuca.

L-am ornat cu frisca si bombonele colorate.(nu prea le am cu ornamentul)

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Ouale sa fie proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom-0
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom-1
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom-2
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom-3
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom-4
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom-5
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom-6
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom-7
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom-8
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom-9
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom-10
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom-11
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom-12
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom-13

COMENTARII (20)

Alinutza80

Alinutza80 1

18.06.2012, 13:51

Foarte bun a fost,mai vor sa mai fac unul

mena29

mena29 1

23.06.2012, 00:31

Alinutza80

Alinutza80 1

25.06.2012, 09:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!