Guguluf cu banane si cafea

de epurasha2bb in Prajituri, 17 Feb 2010 | 5745 vizualizari

 

Este o combinatie de banana bread cu prajitura cu cafea si cu un pic din ''epurasha'':)fiindca e pufos!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina,
  • 3 linguri cafea,
  • 15 linguri de zahar,
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare,
  • 2 oua,
  • 100 g unt moale,
  • 2 fiole esenta de vanilie,
  •  2 banane pasate,
  • 1 ciocolata alba,
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Otker,
  •  cirese de cocktail pt.decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu banane si cafea:

Se amesteca faina cu cafeaua, zaharul si praful de copt.

Separat se amesteca bananele pasate cu blenderul de mana, esenta de vanilie, untul moale si ouale care se bat separat, albusurile spuma tare si galbenusurile separat.Apoi se incorporeaza cu grija si amestecul de faina cu cafea.La sfarsit se adauga si 1/2 ciocolata alba data pe razatoarea mica.

Se toarna amestecul in forma de guguluf unsa cu unt si se introduce in cuptorul preincins.Se lasa la foc mediu cam 40 de minute.Apoi se scoate si se rastoarna forma.Se lasa sa se raceasca.Apoi se prepara glazura de ciocolata si se toarna deasupra gugulufului.

Apoi se mai decoreaza cu ciocolata alba topita si cu cirese de cocktail.Apoi in mijloc asezam o portocala si cateva cirese.

Gata! este pufos si foarte aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu banane si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (13)

ela 1

21.02.2010, 01:41

ce bun o fi

epurasha2bb 1

21.02.2010, 17:57

Multumesc Teo pentru bun venit!
Ela nu ai decat sa incerci odata sa faci, s eface usor si e foarte aromat! e perfect de servit pentru musafiri cu o cafeluta sau chiar rece dimineata inainte de servici.

epurasha2bb 1

21.04.2010, 11:27

am ales sa fac blatul la tort ca la reteta asta dar fara cafea ca e pt.pici.Sa vedem ce iese, de mirosit miroase divin!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu banane si ciocolata