Guguluf cu banane si cafea

de epurasha2bb in Prajituri, 17 Feb 2010 | 3476 vizualizari

 

Este o combinatie de banana bread cu prajitura cu cafea si cu un pic din ''epurasha'':)fiindca e pufos!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina,
  • 3 linguri cafea,
  • 15 linguri de zahar,
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare,
  • 2 oua,
  • 100 g unt moale,
  • 2 fiole esenta de vanilie,
  •  2 banane pasate,
  • 1 ciocolata alba,
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Otker,
  •  cirese de cocktail pt.decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu banane si cafea:

Se amesteca faina cu cafeaua, zaharul si praful de copt.


Separat se amesteca bananele pasate cu blenderul de mana, esenta de vanilie, untul moale si ouale care se bat separat, albusurile spuma tare si galbenusurile separat.Apoi se incorporeaza cu grija si amestecul de faina cu cafea.La sfarsit se adauga si 1/2 ciocolata alba data pe razatoarea mica.


Se toarna amestecul in forma de guguluf unsa cu unt si se introduce in cuptorul preincins.Se lasa la foc mediu cam 40 de minute.Apoi se scoate si se rastoarna forma.Se lasa sa se raceasca.Apoi se prepara glazura de ciocolata si se toarna deasupra gugulufului.


Apoi se mai decoreaza cu ciocolata alba topita si cu cirese de cocktail.Apoi in mijloc asezam o portocala si cateva cirese.


Gata! este pufos si foarte aromat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu banane si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ela 1

21.02.2010, 01:41

ce bun o fi

epurasha2bb 1

21.02.2010, 17:57

Multumesc Teo pentru bun venit!
Ela nu ai decat sa incerci odata sa faci, s eface usor si e foarte aromat! e perfect de servit pentru musafiri cu o cafeluta sau chiar rece dimineata inainte de servici.

epurasha2bb 1

21.04.2010, 11:27

am ales sa fac blatul la tort ca la reteta asta dar fara cafea ca e pt.pici.Sa vedem ce iese, de mirosit miroase divin!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fina