Prajitura pufoasa cu piersici

de Andreea Caroline in Prajituri, 14 Mar 2016 | 1014 vizualizari

 

Se face rapid si este atit de buna...atit de pufoasa...Singurul lucru ce l-as schimba ar fi ca as pune mai multe piersici :) 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 300 gr piersici din compot
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri cu lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu piersici:

Punem intr-un bol untul moale (la temperatura camerei) impreuna cu zaharul si mixam bine pana obtinem o crema pufoasa . 

Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Punem faina, praful de copt, plicul cu zaharul vanilat si cele doua linguri cu lapte si amestecam bine pana obtinem un aluat destul de dens . 

Tapetam o tava de forma rotunda cu hartie de copt (sau ungeti cu unt si tapetati cu faina).Turnam in tava jumatate din compozitie. 

Piersicile le scoatem din compot si le feliem . 

Peste primul strat din tava, asezam un strat de piersici feliate peste care punem restul de compozitie.

Punem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade si lasam pentru circa 40 minute, pana ce suprafata prajiturii este usor colorata. 

Dupa plac, presaram cu zahar pudra, feliem si servim. 

Pofta buna ! 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura pufoasa cu piersici-0
Prajitura pufoasa cu piersici-1
Prajitura pufoasa cu piersici-2
Prajitura pufoasa cu piersici-3
Prajitura pufoasa cu piersici-4
Prajitura pufoasa cu piersici-5
Prajitura pufoasa cu piersici-6
Prajitura pufoasa cu piersici-7
Prajitura pufoasa cu piersici-8
Prajitura pufoasa cu piersici-9
Prajitura pufoasa cu piersici-10
Prajitura pufoasa cu piersici-11
Prajitura pufoasa cu piersici-12

COMENTARII (40)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

15.03.2016, 09:56

Anca

Stefania1964

Stefania1964 1

15.03.2016, 11:44

pufoasa si buna, buna!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

15.03.2016, 15:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!