Desert tarta cu pere

de oanapl in Prajituri, 10 Noi 2017 | 2539 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • ½ praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie (eu am folosit coaja de lamaie kotanyi)
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 6 pere mari
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 5 biscuiti vanilati
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere:

Cerni faina, o amesteci cu untul, taiat bucatele, pana se uniformizeaza. Adaugi, pe rand, ouale, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si framanti bine pana obtii un aluat uniform. Il lasi la rece 30 de minute, dupa care asezi aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, imbracand si peretii. Intepi fundul cu o furculita si dai aluatul la cuptor pentru 10 minute.

Intre timp, cureti perele de coaja, scoti semintele si le tai cubulete, iar zaharul il pui la caramelizat intr-o cratita. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugi peste el laptele amestecat cu ouale si cu untul. Amesteci in continuare pe foc pana se topeste zaharul. Adaugi cubuletele de pere peste caramel si amesteci bine si mai lasi sa fiarba pana se inmoaie, apoi lasi compozitia sa se raceasca 5 minute.

 Asezi caramelul cu perele in tava, nivelezi si pui deasupra biscuitii maruntiti. Introduci tava la cuptor pentru 30 de minute. Se taie dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura alba