Prajitura Petre Roman

de Aletta in Prajituri, 15 Apr 2015 | 4687 vizualizari

 

O prajitura foarte buna, pentru gusturi pretentioase!

 

INGREDIENTE

  • 11 oua
  • 10 linguri de faina
  • 25 linguri de zahar
  • 250 g zahar
  • 400 ml lapte
  • zahar vanilat
  • 1 pachet de unt
  • praf de copt
  • zeama de lamaie 5 ml
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

Se fac 3 foi pe dosul tavii :


7 albusuri se bat spuma cu 7 linguri de zahar.


Cand s-a format o bezea tare se adauga cele 7 galbenuse ramase, praful de copt stins cu zeama de lamaie si 7 linguri de faina.


Se amesteca usor de jos in sus cu o spatula.


Se coc 3 foi pe dosul tavii.


Crema:


4 galbenusuri se amesteca cu 250 g de zahar pana se formeaza o crema de consistenta alba, spumoasa.


Se adauga cele 3 linguri de faina,ramase.


Din cei 400 de ml lapte, 100 ml se amesteca treptat cu crema de galbenuse,restul de 300 ml lapte se pune la foc.


Cand laptele este fierbinte se adauga crema de galbenuse si se amesteca continuu pana ne rezulta o crema de consistenta unei budincii.


Se lasa la racit apoi se spumeaza untul si se adauga crema racita.


Se mixeaza bine.


Asamblare:


Pe doua dintre foi se pune zahar caramel ( 15 linguri) .


In mijlocul celor 2 foi caramel se intinde crema de galbenuse,


Pe cea de-a treia foaie se bat albusurile spuma cu 10 linguri de zahar pe abur.


PS: Se rade ciocolata sau se face o glazura din o tableta de ciocolata topita pe baie de abur amestecata cu 5 ml de ulei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

merisor 1

17.04.2015, 19:51

Tare mult imi place prajitura asta! Iar a ta arata tare bine!

Aletta 1

17.04.2015, 20:48

multumesc

Gicuta69 1

20.04.2015, 22:37

Arata bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "O noapte la Venetia"