Galusti cu prune

de ala_oancea in Prajituri, 29 Iul 2009 | 8197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi fierti
  • 1 ou
  • 150 gr faina
  • 150 gr gris
  • nucsoara
  • 12-13 prune
  • pesmet, zahar, scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti cu prune:

Se fierb cartofii, se piseaza si se amesteca bine cu faina, grisul, oul, 2 linguri de zahar si nucsoara. Se framanta bine si se mai adauga faina daca este necesar. Se intinde apoi aluatul obtinut, se ruleaza si se portioneaza. Prunele se taie pe jumatate, se scoate samburele si se pune in mijloc o lingurita de zahar. Se imbraca fiecare pruna in aluat si se fierb galustii obtinuti in apa pusa la fiert. Sunt gata cand se ridica la suprafata, aprox 15 minute.

Se dau galustii prin pesmet rumenit in tigaie si se presara deasupra zahar si scortisoara. Mie mi-au iesit 13 bucati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bunica 1

21.09.2009, 20:58

Sunt innebunita dupa galuste cu prune , dar eu nu am facut niciodata. In toamna aceasta e musai sa fac. Parca sunt mai bune facute de altul.

ala_oancea 1

21.09.2009, 21:34

Bunica, si eu l-am facut pt prima data. Sunt delicioase

elena1988 1

05.03.2011, 11:13

ador galustele cu prune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)