Tarta cu lamaie si bezea

de gaby_duceag in Prajituri, 14 Iul 2011 | 2845 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crusta

  • 300 gr faina
  • 100 gr unt
  • o lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml apa rece

Crema

  • 4 galbenusuri
  • o cana zahar
  • 2 linguri amidon
  • 80 gr unt
  • zeama si coaja de la doua lamai

Bezea

  • 4 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • o lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:

Se amesteca ingredientele uscate pentru crusta.

Se adauga untul rece, cubulete.

Se amesteca doua minute apoi se adauga putin cate putin apa rece , framantand intre timp cu mana, pana se obtine un aluat fermn, nelipicios. Cand are aceasta consistenta va opriti din adaugatul apei.

Formati o bila si o dati pentru doua ore la rece (chiar si peste noapte)





Galbenusurile se amesteca cu zaharul, sucul stors de la doua lamai, coaja rasa si amidonul.

Se pun intr-o cratita la foc mic si se amesteca incontinuu pana la ingrosare (devine ca o smantana groasa).

Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca timp de 10 minute.

Asaugam untul si mixam 2 minute.





Scoatem bila de aluat de la rece si intindem o foaie rotunda pe care o asezam in tava unsa cu unt.

O dam la cuptor, care a fost incalzit in prealabil, pentru 10-15 minute, la foc mediu.



Scoatem si turnam crema apoi intindem bezeaua preparata astfel:

Batem spuma albusurile.Adaugam zaharul lingura cu lingura mixand bine dupa fiecare.

La final incorporam amidonul.





Bagam tarta inapoi in cuptor, la foc mic, pentru 15-20 minute.

Crusta superioara trebuie sa prinda o culoare frumoasa.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

gaby_duceag 1

14.07.2011, 23:13

RuxyRux 1

14.07.2011, 23:16

Ce deliciosenie ai pregatit tu Gabyta scumpa...mie prajiturile cu lamaie imi plac enorm...asa ca am pus reteta ta la favo...multumesc

mimmi 1

15.07.2011, 12:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si branza de vaci