Salata de fructe in pepene

de anaiordan in Prajituri, 16 Iul 2009 | 8011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pepeni verzi mici
  • 1 pepene galben mic
  • 1 piersica mare / 2 mai mici
  • struguri albi si negri
  • 2 kiwi
  • 1 banana
  • cirese negre
  • 1 pliculet zahar vanilinat burbon
  • esenta de rom
 
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fructe in pepene:

Se taie capac la cei trei pepeni si se scobesc de miez. La cel galben se scot intai semintele si apoi se scobeste miezul pentru a il putea folosi in salata de fructe.

Se taie cubulete potrivite fiecare fruct in parte, ciresele le-am taiat pe jumatate si le-am scos samburii pentru a-si lasa si ele zeama alaturi de restul fructelor. Bananele le-am taiat rondele, nu au fost prea mari pentru a le taia pe jumatate.

Deasemenea miezul scobit din pepeni se taie si el bucati potrivite si se pune alaturi de restul fructelor.

Dupa ce au fost taiate fructele se amesteca cu esenta de rom si cu zaharul vanilinat si apoi se umplu pepenii.

E de preferat ca fructele si pepenii sa fie deja reci pentru a nu mai fi lasata salata prea mult la rece dupa ce a fost facuta.

Se poate pune in loc de esenta de rom un lichior de ciocolata..sau ce va place.

Se poate servi si cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fructe in pepene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

anaiordan 1

17.07.2009, 10:54

multumesc! multumesc! chiar a fost foarte buna

Bucataras 1

18.07.2009, 00:43

excelent

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata