Panna cotta cu zmeura

de Luckycake in Prajituri, 19 Iun 2014 | 3084 vizualizari

 

Zilele de vara toride sunt aici, asa ca trebuie sa ne racorim cu un desert de vara Panna Cotta ! e foarte usor de pregatit, la indemana oricui, nu are multe ingrediente dar gustul e divin, mai ales cel cu zmeura proaspat culeasa ;) Eu tocmai ce merg sa imi iau din frigider o portie, dar va las reteta :)

 

INGREDIENTE

  • 300 ml smantana pt frisca,
  • 200 ml lapte,
  • 4 linguri zahar,
  • 1/2 baton vanilie,
  • 1 plic gelatina.
  • 150 gr zmeura prospata
  • Pentru sosul de zmeura:
  • 150 gr zmeura impreuna cu
  • 3 lingurite zahar si
  • 1 lingurita zeama lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu zmeura:

Punem pe foc laptele cu 100 ml smantana, zaharul si batonul de vanilie, de la care scoatem semintele si le adaugam si acelea. Gelatina o punem la hidratat in 100ml apa. Cand zaharul s-a dizolvat si laptele a fiert la foc mic 2-3 minute le dam la o parte. Lasam sa se raceasca 2 minute apoi adaugam gelatina, amestecam pana se dizolva. Lasam deoparte pana batem frisca pe care apoi o adaugam peste lapte. Amestecam cu grija pana se omogenizeaza. Turnam amestecul in forme sau cescute, punem zmeura in amestec si dam la rece cateva ore(4,5).


Sos zmeura: le punem la foc toate ingredientele 4-5 minute pana zmeura se sfarma si scade putin zeama. O turnam intr-o strecuratoare deasa si cu o lingura o pasam pana iese toata pulpa, semintele le aruncam. Panna cotta o rasturnam pe o farfurie si apoi turnam sos peste.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

19.06.2014, 21:11

Cred ca rezultatul este delicios!

Luckycake 1

19.06.2014, 22:55

este un desert foarte usor si racoros

reisnaor_2006 1

01.09.2014, 12:12

nu am mancat dar cred ca este foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu sos de caramel