Nuci umplute cu cremă de cacao și nucă

de Panacris in Dulciuri, 8 Noi 2013 | 22580 vizualizari

 

Mulțumesc Laura pentru formă, mulțumesc Lavinia pentru inspirație! Un dulce foarte savurat înainte de 1989, se pare că a trebuit să treacă peste 20 de ani, că să o readuc în meniul familie;) Un pic cam migăloasă treaba cu coptul, dar foarte savuroasă apoi;)

 

INGREDIENTE

Pentri cojile de nuci:

  • ouă 2 bucăți,
  • ulei de rapiță 10 linguri,
  • lapte 10 linguri,
  • esență de buter vanilie 1 fiolă,
  • zahăr tos 100 g,
  • amoniac 1 plic,
  • oțet 1 lingură,
  • făină albă de grâu cca. 600 g

Pentru cremă:

  • margini de coji de nuci, rămase de la copt sau 150 g pesmet,
  • cacao neagră 2 linguri,
  • Brumi ( amestec de cacao cu zahăr gen Nesquik) 2 linguri,
  • nucă măcinat 3-4 linguri,
  • zahăr tos 3 linguri,
  • esență de rom 1 fiolă,
  • lapte rece 150 ml,
  • unt grăsime 85% 200 g,
  • zahăr pudră vanilinat pentru decor.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu cremă de cacao și nucă:

Ouăle se mixează cu unnpraf de sare și zahărul tos, până ce se topește zahărul. Apoi se adaugă uleiul, laptele șia moniacul stins, rând pe rând. Făina se adaugă în ploaie și se încoporează ușor, amestecându-se până ce se obține un aluat elastic. Din aluatul obținut se pun bile mici în preas specială, preîncinsă și unsă cu puțin ulei. Se închide presa și se ține strîns închisă,  la copt, pe flacăra aragazului, cca. 1 minut pe fiecare. Se repetă operaținuea, până ce se termină toată compoziția ( cca. 60 de minute :)) După ce s-a răci cojile de nuci se ” cosmetizează” îndepărtând marginile. 

Acestea se mărunțesc, se amesetcă cu pudra de cacao, Brumi, nucamăcinată, zahărul tos, esența de rom și laptele rece. Untul moale se mixează și se adaugă amestecul de mai sus, amestecându-se ușor până ce se va obține o cremă omogenă. Cojile  de nuci se vor umple cu crema obținută, se unsec două coji, pentru a se obține nuca, apoi se tăvălesc prin zahărul pudră vanilinat. Apoi se depozitează cca. 1 zi, în cutie metalică sau pe un platou acoperit cu folie alimentară. Cu cât stau mai mult cu atât se frăgezesc. Spor, răbdare și poftă bună! ;)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu cremă de cacao și nucă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

babi5 1

11.11.2013, 20:32

Aurelia 07_07 1

12.12.2013, 06:29

carmen88 1

12.07.2015, 20:10

Cat de frumoase sunt aceste nuci !Nu detin forma de nuci si mi-a venit o idee sa incerc in formele de hartie micute de briose si sa pun in interiorul lor o greutate sa nu creasca foarte mult ,oare e buna ideea?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)