Nudli cu sos de zacusca si fistic

de alba_zori in Paste, 25 Oct 2012 | 1511 vizualizari

 

Nudli,gnocchi,sau galuste sarate,sunt mai moi decat pastele si mai aromate,imi plac foarte mult si am hotarat sa fac si sarate,foarte bune,sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • Pentru nudli:
  • 2 cartofi mari fierti
  • 3 sau 4 linguri de faina cu amidon
  • sare,foi de dafin cat ajunge
  • 1 ou proaspat
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • Pentru sosul de zacusca:
  • o ceapa mica
  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 4 sau 5 ardei lungi rosii sau verzi
  • ulei de masline
  • sare,curry,vin alb
  • Pentru decor:
  • fistic si o felie de ardei rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nudli cu sos de zacusca si fistic:

Foarte simplu:


1. am pregatit nudliurile ,am pasat cartofii fierti bine cu sare si dafin pana a devenit ca un pireu uscat. Am adaugat oul, sarea, faina dupa ochi si putina zeama de lamaie ca sa nu aibe miros oul. In fine, a devenit o coca care nu se lipeste de maini, am lasat-o la odihnit 30 minute dupa care am facut bucatele mici date prin faina.


2. am pregatit sosul de zacusca: intr-o tigae am pus un fir de ulei de masline, ceapa taiata fin, dovleceii felioare, vinetele si ardeii rosii si verzi bucatele si am lasat cateva minute la rozolit. Am adaugat si jumatate de pahar de vin alb, curry cat ajunge, sare si am lasat cu capacul inchis sa fiarba verdeturile. Cand au fiert si s-a evaporat apa am scos din tigaie in masina de stors rosii si am stors sosul, adica am inlaturat cojile devenind un sos. Am adaugat si 2 linguri de fistic la sos, de fantezie.


3. am fiert nudliurile in apa si sare pana au iesit la suprafata, o chestiune de cateva minute. Le-am scurs si asezat in farfurie cu sosul de zacusca deasupra si decorat cu mult fistic. Am taiat si o felioara de ardei rosu foarte subtire si am invartit, am inchis cu o scobitoare si am asezat in mijlocul farfuriei pentru a avea un contrast de culoare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nudli cu sos de zacusca si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 38 %
399.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

alba_zori 1

25.10.2012, 12:53

ma bucur ca va place,si mie mult mult

Lau 1

25.10.2012, 18:11

RuxyRux 1

25.10.2012, 20:31

Foarte ingenios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Tortellini si gnocchi cu sos alb