Nudli cu sos de zacusca si fistic

de alba_zori in Paste, 25 Oct 2012 | 1571 vizualizari

 

Nudli,gnocchi,sau galuste sarate,sunt mai moi decat pastele si mai aromate,imi plac foarte mult si am hotarat sa fac si sarate,foarte bune,sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • Pentru nudli:
  • 2 cartofi mari fierti
  • 3 sau 4 linguri de faina cu amidon
  • sare,foi de dafin cat ajunge
  • 1 ou proaspat
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • Pentru sosul de zacusca:
  • o ceapa mica
  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 4 sau 5 ardei lungi rosii sau verzi
  • ulei de masline
  • sare,curry,vin alb
  • Pentru decor:
  • fistic si o felie de ardei rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nudli cu sos de zacusca si fistic:

Foarte simplu:


1. am pregatit nudliurile ,am pasat cartofii fierti bine cu sare si dafin pana a devenit ca un pireu uscat. Am adaugat oul, sarea, faina dupa ochi si putina zeama de lamaie ca sa nu aibe miros oul. In fine, a devenit o coca care nu se lipeste de maini, am lasat-o la odihnit 30 minute dupa care am facut bucatele mici date prin faina.


2. am pregatit sosul de zacusca: intr-o tigae am pus un fir de ulei de masline, ceapa taiata fin, dovleceii felioare, vinetele si ardeii rosii si verzi bucatele si am lasat cateva minute la rozolit. Am adaugat si jumatate de pahar de vin alb, curry cat ajunge, sare si am lasat cu capacul inchis sa fiarba verdeturile. Cand au fiert si s-a evaporat apa am scos din tigaie in masina de stors rosii si am stors sosul, adica am inlaturat cojile devenind un sos. Am adaugat si 2 linguri de fistic la sos, de fantezie.


3. am fiert nudliurile in apa si sare pana au iesit la suprafata, o chestiune de cateva minute. Le-am scurs si asezat in farfurie cu sosul de zacusca deasupra si decorat cu mult fistic. Am taiat si o felioara de ardei rosu foarte subtire si am invartit, am inchis cu o scobitoare si am asezat in mijlocul farfuriei pentru a avea un contrast de culoare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nudli cu sos de zacusca si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

alba_zori 1

25.10.2012, 12:53

ma bucur ca va place,si mie mult mult

Lau 1

25.10.2012, 18:11

RuxyRux 1

25.10.2012, 20:31

Foarte ingenios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu bacon şi sos de smântână