NUGA

de madi_marin in Prajituri, 27 Ian 2010 | 30695 vizualizari

 

E prima oara cand pregatesc nuga. E foarte gustoasa, doar ca a iesit un pic cam moale.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g miere
  • nuci
  • napolitane
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA NUGA:

Albusurile se pun intr+un vas la bain+marie si se bat spuma tare cu zaharul si mierea incalzita in prealabil . Se bat pana se tin tare pe paletele mixerului. Se dau deoparte si se amesteca cu nucile maruntite care au fost un pic prajite intr+o tigaita fara grasime. Se amesteca bine .


Se tapeteaza o tavita cu folie de plastic, se pune un rand de napolitane si deasupra se repartizeaza in strat uniform crema, apoi se acopera cu un alt rand de napolitane. Se niveleaza frumos cu un cutit, se acopera cu alta folie de plastic si se da la reca pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si foi mari de napolitana. Eu m-am gandit ca se taie mai frumos daca se folosesc napolitane mici .

Daca ti-a placut reteta noastra "NUGA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

COMENTARII (26)

cristi1980 1

11.10.2013, 19:22

Cris2711 1

11.10.2013, 22:48

babi5 1

12.10.2013, 11:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt