NUGA

de madi_marin in Prajituri, 27 Ian 2010 | 57055 vizualizari

 

E prima oara cand pregatesc nuga. E foarte gustoasa, doar ca a iesit un pic cam moale.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g miere
  • nuci
  • napolitane
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA NUGA:

Albusurile se pun intr+un vas la bain+marie si se bat spuma tare cu zaharul si mierea incalzita in prealabil . Se bat pana se tin tare pe paletele mixerului. Se dau deoparte si se amesteca cu nucile maruntite care au fost un pic prajite intr+o tigaita fara grasime. Se amesteca bine .

Se tapeteaza o tavita cu folie de plastic, se pune un rand de napolitane si deasupra se repartizeaza in strat uniform crema, apoi se acopera cu un alt rand de napolitane. Se niveleaza frumos cu un cutit, se acopera cu alta folie de plastic si se da la reca pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Se pot folosi si foi mari de napolitana. Eu m-am gandit ca se taie mai frumos daca se folosesc napolitane mici .

Daca ti-a placut reteta noastra "NUGA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos