Tarta cu mere si nuca

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 2 Dec 2010 | 3754 vizualizari

 

cand am intrat in bucatarie nu stiam ce o sa fac, ce a iesit?...o bunatate :))

 

INGREDIENTE

  • pt blatul de tarta:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingura de zahar
  • pt compozitia umplutura:
  • 4 mere
  • 100 g nuca pisata
  • 6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si nuca:

Se bate oul cu sarea, apoi adaugam zaharul, faina si se amesteca pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min.

Intre timp pregatim compozitia de mere cu nuca:

Punem zaharul la caramelizat, apoi vom pune merele curatate si date pe razatoare si nuca. Lasam pana scade zeama pe care o lasa merele.

Se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta, o intepam cu furculita din loc in loc, dupa care punem compozitia de mere si nuca, iar deasupra vom pune fasii de coca in forma de x. Dam la cuptor app. 20- 30 min.

Dupa ce o scoatem de la cuptor presaram zahar pudra deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac, nuci si mere