Tarta cu mere si nuca

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 2 Dec 2010 | 3147 vizualizari

 

cand am intrat in bucatarie nu stiam ce o sa fac, ce a iesit?...o bunatate :))

 

INGREDIENTE

  • pt blatul de tarta:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingura de zahar
  • pt compozitia umplutura:
  • 4 mere
  • 100 g nuca pisata
  • 6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si nuca:

Se bate oul cu sarea, apoi adaugam zaharul, faina si se amesteca pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min.

Intre timp pregatim compozitia de mere cu nuca:

Punem zaharul la caramelizat, apoi vom pune merele curatate si date pe razatoare si nuca. Lasam pana scade zeama pe care o lasa merele.

Se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta, o intepam cu furculita din loc in loc, dupa care punem compozitia de mere si nuca, iar deasupra vom pune fasii de coca in forma de x. Dam la cuptor app. 20- 30 min.

Dupa ce o scoatem de la cuptor presaram zahar pudra deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu dulceata de trandafiri

pe 24.05 la 21:43

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac