Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine

de gamilici in Prajituri, 20 Ian 2010 | 9620 vizualizari

 

Cu poze :)

 

INGREDIENTE

Pentru Piscot :

  • 6 albuse
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 cana rahat
  • stafide +visine
  • 8 lg faina

Pentru Crema :  

  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 150 g unt
  • 2 pliculete vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine:

 

Piscot:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat din nou pana se topeste zaharul (e mai usor cu zahar pudra).

Se adauga nuca macinata, visinele, stafidele si rahatul maruntit,se amesteca.

Apoi se adauga cele 8 linguri de faina si se amesteca

Piscoul fiind gata ,se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina (ori foaie de copt) si se introduce in cuptorul preincalzit in prealabil . Se verifica cu o scobitoare daca e gata si se lasa la racit.

 

Crema:

Cele 6 galbenusuri se bat pe aburi adaugandu-se treptat cele 12 linguri de zahar,se omogeneizeaza , apoi se lasa la racit.

Cand e rece amestecam cu 150 g unt treptat si cu 2 plicuri de vanilie pana facem o compozitie cremoasa.

(eu am pus si putina seama si coasa rasa de lamaie...la sf avea gust super)


Asamblare :

Deasupra piscotului punem crema si ornam dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Cartof