Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine

de gamilici in Prajituri, 20 Ian 2010 | 7439 vizualizari

 

Cu poze :)

 

INGREDIENTE

Pentru Piscot :

  • 6 albuse
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 cana rahat
  • stafide +visine
  • 8 lg faina

Pentru Crema :  

  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 150 g unt
  • 2 pliculete vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine:


Piscot:


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat din nou pana se topeste zaharul (e mai usor cu zahar pudra).


Se adauga nuca macinata, visinele, stafidele si rahatul maruntit,se amesteca.


Apoi se adauga cele 8 linguri de faina si se amesteca


Piscoul fiind gata ,se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina (ori foaie de copt) si se introduce in cuptorul preincalzit in prealabil . Se verifica cu o scobitoare daca e gata si se lasa la racit.



Crema:


Cele 6 galbenusuri se bat pe aburi adaugandu-se treptat cele 12 linguri de zahar,se omogeneizeaza , apoi se lasa la racit.


Cand e rece amestecam cu 150 g unt treptat si cu 2 plicuri de vanilie pana facem o compozitie cremoasa.


(eu am pus si putina seama si coasa rasa de lamaie...la sf avea gust super)




Asamblare :


Deasupra piscotului punem crema si ornam dupa plac.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Teo 1

21.01.2010, 00:14

cu asa umplutura sa tot mananci!

Ramo81 1

06.05.2010, 00:51

O bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza