Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine

de gamilici in Prajituri, 20 Ian 2010 | 6290 vizualizari

 

Cu poze :)

 

INGREDIENTE

Pentru Piscot :

  • 6 albuse
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 cana rahat
  • stafide +visine
  • 8 lg faina

Pentru Crema :  

  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 150 g unt
  • 2 pliculete vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine:


Piscot:


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat din nou pana se topeste zaharul (e mai usor cu zahar pudra).


Se adauga nuca macinata, visinele, stafidele si rahatul maruntit,se amesteca.


Apoi se adauga cele 8 linguri de faina si se amesteca


Piscoul fiind gata ,se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina (ori foaie de copt) si se introduce in cuptorul preincalzit in prealabil . Se verifica cu o scobitoare daca e gata si se lasa la racit.



Crema:


Cele 6 galbenusuri se bat pe aburi adaugandu-se treptat cele 12 linguri de zahar,se omogeneizeaza , apoi se lasa la racit.


Cand e rece amestecam cu 150 g unt treptat si cu 2 plicuri de vanilie pana facem o compozitie cremoasa.


(eu am pus si putina seama si coasa rasa de lamaie...la sf avea gust super)




Asamblare :


Deasupra piscotului punem crema si ornam dupa plac.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Teo 1

21.01.2010, 00:14

cu asa umplutura sa tot mananci!

Ramo81 1

06.05.2010, 00:51

O bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si bezea