"Prajitura" gris cu iaurt

de DIANA B in Prajituri, 17 Aug 2011 | 11358 vizualizari

 

Sincer , mie nu mi-a placut ce-a iesit la final , asa c-am rectificat-o cumva ... Noua nu ne plac dulciurile inecacioase , dar nici cremele acelea f grase ... suntem niste dificili , vedea-v-as la varsta noastra

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar iaurt 360 g Casa Buna
  • 150 g gris
  • 10 linguri fructoza , sau 100 g zahar
  • 3 oua
  • 10 g bicarbonat de Na
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilinat , doar daca doriti , eu NU
  • suc de lamaie
  • 1/2 es vanilie
  • 50 g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Prajitura" gris cu iaurt:

Preparare "Prajitura" gris cu iaurt


Amestecam iaurtul cu grisul( turnat putin cate putin in ploaie) si lasam compozitia obtinuta ,1-2 ore la frigider, sa se umfle grisul, altfel riscam sa simtim duritatea grisului in prajitura .Odata trecut timpul, incingem cuptorul la 190 grade. Intr-un alt vas amestecam ouale cu zaharul si sarea pana obtinem o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.Unim cele doua compozitii si amestecam bine.


Ungem o forma pentru copt cu unt din belsug si o tapetam cu faina.Turnam compozitia si dam la cuptor pentru 30-35 minute (pana devine aurie).


Cum v-am zis , rezultatul nu mi-a prea placut , asa c-am taiat praji (blatul) in doua si-am umplut cu-n borcan de dulceata , iar suprafata prajiturii am pudrat-o cu zahar pudra cu aroma de vanilie . Asa "prajitura" gris cu iaurt a devenit comestibila si ptr noi , mofturosii .

 

TIPS-URI

1

"Prajitura" gris cu iaurt se poate consuma ca atare cu smantana , sau cu gem de fructe , alaturi de-un pahar de lapte rece , sau de ce nu , la o ceasca de cacao cu lapte , sau cafea (cui ii place asocierea)

Daca ti-a placut reteta noastra ""Prajitura" gris cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

DIANA B 1

23.08.2011, 14:06

@Jolygina , ms de vizita

DIANA B 1

23.08.2011, 14:07

@Anamaria , ms mult ... uneori zici ? vedea-te-as la varsta noastra ...

DIANA B 1

23.08.2011, 14:08

@Medioto , cam tarziu pe-aici , dar iti multumesc ptr vizita si te-astept la o ALBA CA ZAPADA ... ca-i proaspata , acruta si bunaaaaaaaaaaaaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si prune