Desert prajitura DeLatte Mint

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Aug 2017 | 846 vizualizari

 

E pentru musafiri din aia nepoftiti dar pe care-i primesc cu mare drag indiferent de ora, cu sau fara motiv......am zis.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 3 linguri pline cu faina
  • Crema DeLatte
  • 1 cutie de 397 g DeLatte caramelizat cu cacao
  • 500 g mascarpone
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 3 foi gelatina ( 5 g )
  • Crema Mint
  • 250 g ciocolatele After Eight
  • 250 ml frisca lichida Hulala
  • 3 foi gelatina ( 5 g )
  • 15 piscoturi
  • Sirop de visine diluat cu apa ( l-am facut cam gros siropul)
  • Ornat
  • drajeuri de ciocolata
  • frisca
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura DeLatte Mint:

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat nuca macinata si faina, am omogenizat. La final am incorporat albusurile cu miscari lente, de jos in sus, am turnat amestecul in tava l-am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine blatul, se asaza in aceeasi tava in care a fost copt, tava ce a fost tapetata cu folie alimentara. Apoi se insiropeaza cu sirop de visine.


Crema DeLatte : Intr-un castron de inox punem cele 3 oua, adaugam laptele si zaharul. In alt castron mai incapator, amestecam mascarponele cu laptele condensat caramel cu cacao. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Asezam pe baie de aburi castronul cu oua si amestecam continuu pana se ingroasa, apoi adaugam gelatina scursa bine, omogenizam si turnam amestecul peste mascarpone. Amestecam bine si turnam crema peste blatul insiropat. Inmuiem 15 piscoturi ( atat mi-au incaput in tava ) si le asezam peste crema.


Crema mentolata : Intr-un castron de inox punem ciocolatelele mentolate, adaugam frisca lichida Hulalla si punem pe baie de aburi pana se topeste ciocolata ( atentie nu trebuie sa atinga punctul de fierbere). Cat topim ciocolata, punem la hidratat gelatina, apoi o scurgem si o adaugam peste ciocolata topita si mixam pret de 10 min, apoi turnam peste piscoturi. Presaram drajeuri de ciocolata si dam tava la frigider pentru cateva ore.


Dupa ce a stat la frigider cca 4 ore, scoatem din tava prajitura si, cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte, o portionam. Si apoi ornam fiecare bucatica cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura DeLatte Mint" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

miki_a 1

05.08.2017, 23:51

Waw! De vis această prăjitură!

mihaelar63 1

07.08.2017, 11:49

M-as invita la asa ceva

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 16:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu dovleac