Desert prajitura DeLatte Mint

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Aug 2017 | 3829 vizualizari

 

E pentru musafiri din aia nepoftiti dar pe care-i primesc cu mare drag indiferent de ora, cu sau fara motiv......am zis.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 3 linguri pline cu faina
  • Crema DeLatte
  • 1 cutie de 397 g DeLatte caramelizat cu cacao
  • 500 g mascarpone
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 3 foi gelatina ( 5 g )
  • Crema Mint
  • 250 g ciocolatele After Eight
  • 250 ml frisca lichida Hulala
  • 3 foi gelatina ( 5 g )
  • 15 piscoturi
  • Sirop de visine diluat cu apa ( l-am facut cam gros siropul)
  • Ornat
  • drajeuri de ciocolata
  • frisca
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura DeLatte Mint:

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat nuca macinata si faina, am omogenizat. La final am incorporat albusurile cu miscari lente, de jos in sus, am turnat amestecul in tava l-am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine blatul, se asaza in aceeasi tava in care a fost copt, tava ce a fost tapetata cu folie alimentara. Apoi se insiropeaza cu sirop de visine. 

Crema DeLatte : Intr-un castron de inox punem cele 3 oua, adaugam laptele si zaharul. In alt castron mai incapator, amestecam mascarponele cu laptele condensat caramel cu cacao. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Asezam pe baie de aburi castronul cu oua si amestecam continuu pana se ingroasa, apoi adaugam gelatina scursa bine, omogenizam si turnam amestecul peste mascarpone. Amestecam bine si turnam crema peste blatul insiropat. Inmuiem 15 piscoturi ( atat mi-au incaput in tava ) si le asezam peste crema.

Crema mentolata : Intr-un castron de inox punem ciocolatelele mentolate, adaugam frisca lichida Hulalla si punem pe baie de aburi pana se topeste ciocolata ( atentie nu trebuie sa atinga punctul de fierbere). Cat topim ciocolata, punem la hidratat gelatina, apoi o scurgem si o adaugam peste ciocolata topita si mixam pret de 10 min, apoi turnam peste piscoturi. Presaram drajeuri de ciocolata si dam tava la frigider pentru cateva ore.

 Dupa ce a stat la frigider cca 4 ore, scoatem din tava prajitura si, cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte, o portionam. Si apoi ornam fiecare bucatica cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura DeLatte Mint" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie