Tarta cu visine si crema frangipane

de Julie in Prajituri, 6 Iul 2011 | 8031 vizualizari

 

Crema frangipane este o crema de migdale, folosita in bucataria frantuzeasca. Este ideala ca umplutura pentru diverse tarte cu fructe precum visine, cirese, pere, prune. In componenta ei intra parti egale de unt, zahar si pudra de migdale, legate de ou.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg visine fara samburi
  • Aluat:
  • 250 g unt,
  • 200 g zahar pudra,
  • 4 galbenusuri, 
  • 500 g faina,
  • 4 linguri lapte,
  • esenta de vanilie.
  • Crema frangipane:
  • 75 g unt,
  • 75 g zahar,
  • 75 g pudra de migdale,
  • 1 ou.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si crema frangipane:

Migdalele se coc usor in cuptor, apoi se rasnesc sub forma de pudra. Se amesteca bine untul cu zaharul si pudra de migdale. Se adauga apoi oul si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider timp de 2-3 ore, inainte de a fi folosita.

Aluat:

Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusurile pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute. Se unge o tava de tarta, cu ulei si se tapeteaza cu faina. (Diametru tava- 30 cm). Se intinde aluatul in tava, se toarna crema si se niveleaza. Deasupra se repartizeaza visinele. Se coace in cuptorul deja incalzit, timp de 25-30 minute.

Tarta cu visine si crema frangipane, este foarte buna servita rece, alaturi de o cupa cu inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si crema frangipane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine si prune caramelizate