Tort cu cafea

de Oana in Prajituri, 8 Dec 2012 | 3302 vizualizari

 

Pentru dimineata de Craciun, o cafea aburinda si o felie de tort aromat, perfect! Multumim Dr Oetker pentru produsele oferite! Va puteti inscrie si voi in campania promotionala "Iarna asta, Mosul sta mai mult", intre 15.10 si 31.01.2013 puteti participa la concursul oferit de Dr.Oetker chiar aici http://www.promotii-oetker.ro/craciun2012/

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • un baton de vanilie
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 20 g amidon Dr. Oetker
  • 40 g unt
  • Umplutura:
  • 600 ml lapte
  • 2 linguri cafea macinata
  • 4 foi gelatina
  • 1 plic budinca de ciocolata Dr.Oetker
  • 100 g zahar
  • Decor:
  • 200 g martipan Dr.Oetker
  • 4 linguri cafea calda
  • 100 g migdale feliate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea:

Se scobeste miezul batonului de vanilie si se freaca cu ouale si zaharul pana se obtine o crema. Se adauga faina si amidonul, apoi untul topit. Se coace blatul in forma de tort detasabila, 30 de min, se lasa apoi la racit si se taie in 3.


Pentru crema, se da in clocot laptele cu cafeaua si se lasa o ora sa se patrunda. Se strecoara laptel, se da iar in clocot cu zaharul si se adauga praful de budinca. Se inmoaie gelatina in apa rece 5 minute, se stoarce si se pune in crema. Se imparte crema racita in doua si se umple tortul. Se pune la rece cateva ore.


Pentru ornat, se topeste martipanul amestecat cu cafeaua. Se pune peste tort si se orneaza cu migdalele feliate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sim0na 1

09.12.2012, 20:10

Ce tort frumos!!!

mirela0911 1

10.12.2012, 10:11

delicios! o felie as vrea si eu!

deyutzky 1

12.12.2012, 19:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ada