Prajitura Fulg de nea

de -Licurici- in Prajituri, 20 Dec 2016 | 3535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 galbenusuri
    • 10 linguri cu apa
    • 100 g zahar
    • 1 pliculet zahar vanillinat
    • 200 g faina
    • 1 pliculet praf de copt
  • Pentru crema:
    • 250 g margarina Rama
    • 350 ml lapte
    • 100 g nuca de cocos
    • 50 g zahar pudra cu vanilie
    • 2 linguri amidon alimentar
    • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
    • 5 albusuri
    • 150 g zahar
  • Pentru ornat:
    • nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fulg de nea:

Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.


Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri.


Se toarna intr-o tava (30x30) tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul preincalzit 15-20 min sau se incearca cu scobitoarea.


Pentru crema, laptele se amesteca cu nuca de cocos, zaharul pudra, esenta de vanilie si amidonul.


Se fierbe cateva minute, pana se ingroasa, amestecand continuu, apoi se lasa la racit.


Margarina se mixeaza pana se face cremoasa, apoi se adauga compozitia de cocos (racita), putin cate putin, amestecandu-se bine.


Pentru glazura, albusurile se mixeaza cu zaharul pe baie de aburi, pana se intaresc, apoi se lasa la racit.


Pentru asamblare: se pune blatul, apoi crema de cocos, glazura, iar la sfarsit, se presara nuca de cocos din belsug.


Prajitura se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte apoi se poate servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fulg de nea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

anca_rm 1

21.12.2016, 09:29

o prajitura perfecta

kytz 1

21.12.2016, 20:59

-Licurici- 1

22.12.2016, 09:23

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada