Prajitura cu alune si coaja de portocale

de noiinbucatarie in Prajituri, 14 Apr 2016 | 727 vizualizari

 

O prajitura foarte aromata, de la portocala. Reteta am gasit-o mai demlt aici pe Bucataras si am scris reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-cu-alune-si-coaja-de-porocale/
 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 2 linguri de ulei,
  • 2 linguri de cacao
  • Pentru crema:
  • 250 g margarina,
  • 150 g zahar pudra,
  • 3 linguri de cafea,
  • 200 g alune nesarate macinate
  • Pentru ornat bucati de ciocolata:
  • coaja de portocala si ciocolata alba rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune si coaja de portocale:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga apoi si faina, cacao si praful de copt si se amesteca usor.


Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.Cand se raceste, se taie blatul in felii de aprox. 1 cm grosime.


Se face crema astfel: se mixeaza margarina cu zaharul pudra, se adauga 200 g aluma macinate la blender, 3 linguri de cafea.


Se unge fiecare felie de blat cu crema, dar se mai opreste putina crema si pentru ornat prajitura.


Se acopera cu crema, se orneaza cu coaja de portocala rasa, ciocolata alba rasa si bucati mici de ciocolata.


 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui aceasta crema cu finetti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune si coaja de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

15.04.2016, 20:25

Moni_alex 1

15.04.2016, 21:27

Buna!

noiinbucatarie 1

15.04.2016, 22:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Fursecul Gandac