Prajitura cu alune si coaja de portocale

de Rahela Velicu in Prajituri, 14 Apr 2016 | 912 vizualizari

 

O prajitura foarte aromata, de la portocala. Reteta am gasit-o mai demlt aici pe Bucataras si am scris reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-cu-alune-si-coaja-de-porocale/
 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 2 linguri de ulei,
  • 2 linguri de cacao
  • Pentru crema:
  • 250 g margarina,
  • 150 g zahar pudra,
  • 3 linguri de cafea,
  • 200 g alune nesarate macinate
  • Pentru ornat bucati de ciocolata:
  • coaja de portocala si ciocolata alba rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune si coaja de portocale:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga apoi si faina, cacao si praful de copt si se amesteca usor.


Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.Cand se raceste, se taie blatul in felii de aprox. 1 cm grosime.


Se face crema astfel: se mixeaza margarina cu zaharul pudra, se adauga 200 g aluma macinate la blender, 3 linguri de cafea.


Se unge fiecare felie de blat cu crema, dar se mai opreste putina crema si pentru ornat prajitura.


Se acopera cu crema, se orneaza cu coaja de portocala rasa, ciocolata alba rasa si bucati mici de ciocolata.


 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui aceasta crema cu finetti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune si coaja de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

15.04.2016, 20:25

Moni_alex 1

15.04.2016, 21:27

Buna!

Rahela Velicu 1

15.04.2016, 22:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura desteapta