Briose insiropate cu lamaie

de lia maria in Prajituri, 2 Feb 2012 | 4448 vizualizari

 

Parfumate, moi si inmiresmate, delicate, bune si gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 125 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lamaie
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g unt topit
  • Pt umplut:  
  • Dulceata din coji de lubenita(cu aroma de portocala)
  • Sirop:  
  • 50 g zahar
  • Zeama de la lamaia rasa de coaja

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose insiropate cu lamaie:

Intr-un vas incapator frecam ouale cu zaharul si coaja rasa de lamaie, adaugam iaurtul si untul si amestecam bine. Praful de copt il incorporam in faina si le adaugam in compozitia umeda, amestecand usor de jos in sus pana se omogenizeaza.


Turnam compozitia in formele de briose, le umplem pana la jumatate, adaugam cate o lingurita de dulceata, acoperim cu aluat, apoi dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 20-25 minute.


Intre timp preparam siropul astfel: fierbem zeama de lamaie cu zaharul, cam 3-4 minute, pana ce se dizolva complet si luam cratita de pe foc.


Imediat ce scoatem briosele din cuptor, luam o furculita si le intepam in 2-3 locuri, iar cu o lingura turnam deasupra, pe fiecare 1-2 linguri de sirop, v-a fi absorbit instantaneu.


Se pot servi atat calde cat si reci.


Pofta buna!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose insiropate cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

lia maria 1

03.02.2012, 12:07

Adina te cred
luminita
panacris
mena
kukibella
miha
mamaeelena
silvioara
rocsi
motanel va multumesc mult pentru aprecieri

lia maria 1

03.02.2012, 12:10

ubulika
anamaria
alinutzika
antici_gabytza
Camy_gby
Medi
Dia
sufletisata va multumesc tuturor

Bya Ralu 1

07.01.2013, 21:25

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Sah