Foi din zahar ars cu crema de nuca

de Valclaudia in Prajituri, 11 Aug 2014 | 10355 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 2 pahare de zahar
  • 1 pahar de lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 pahar de ulei
  • faina alba cat cuprinde (cca 3 pahare si jumatate)

Pentru crema:

  • 2 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 1 margarina Unirea sau Rama
  • 1 pahar de zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1/2 pahar nuca macinata

Pentru glazura si decor:

  • 150 grame ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 5 linguri lapte
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi din zahar ars cu crema de nuca:

Caramelizam 1 pahar de zahar intr-o cratita la foc mic, adaugam laptele si lasam sa se topeasca tot zaharul caramelizat.


Dam cratita deoparte, lasam sa se raceasca,apoi punem bicarbonatul.


Mixam 3 galbenusuri cu 1 pahar de zahar pana isi dubleaza volumul.


Adaugam in fir subtire uleiul, obtinem un amestec asemanator maionezei.


Unim cele doua compozitii, incorporam faina alba cat cuprinde si framantam un aluat elastic pe care-l impartim in 4 parti egale.


Lasam aluatul cca 30 minute la rece,apoi intindem pe masa de lucru infainata foi de marimea unei tavi, ungem tava cu ulei si coacem foile pe rand pe dosul tavii la temperatura medie (165-170 grade) pana se rumenesc frumos. Inainte de coacere, foile se impung din loc in loc cu furculita.


Crema se prepara astfel:


-Margarina, la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra; adaugam pe rand galbenusurile si mixam la viteza mare.


-Batem spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul vanilat.


-Peste galbenusurile frecate cu margarina punem cate 2-3 linguri de albusuri si una de nuca macinata, pana incorporam toate cantitatile (amestecam cu o lingura de lemn)


Asamblarea consta in umplerea foilor cu crema in trei straturi iar deasupra intindem glazura obtinuta din topirea ciocolatei in 5 linguri de lapte la foc mic.


Presaram bombonele colorate din zahar, lasam prajitura deoparte in camara pana a doua zi cand portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi din zahar ars cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Krystyan Trendy 1

12.08.2014, 14:45

minunate

merisor 1

12.08.2014, 15:09

Sunt excelente foile acestea cu zahar ars, le fac si eu, in special la prajitura "Televizor"!

MOKUSKA 1

13.08.2014, 11:44

foarte buna si arata foarte bine cu crema alba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu crema de nuca