Foi din zahar ars cu crema de nuca

de Valclaudia in Prajituri, 11 Aug 2014 | 27703 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 2 pahare de zahar
  • 1 pahar de lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 pahar de ulei
  • faina alba cat cuprinde (cca 3 pahare si jumatate)

Pentru crema:

  • 2 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 1 margarina Unirea sau Rama
  • 1 pahar de zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1/2 pahar nuca macinata

Pentru glazura si decor:

  • 150 grame ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 5 linguri lapte
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi din zahar ars cu crema de nuca:

Caramelizam 1 pahar de zahar intr-o cratita la foc mic, adaugam laptele si lasam sa se topeasca tot zaharul caramelizat.

Dam cratita deoparte, lasam sa se raceasca,apoi punem bicarbonatul.

Mixam 3 galbenusuri cu 1 pahar de zahar pana isi dubleaza volumul.

Adaugam in fir subtire uleiul, obtinem un amestec asemanator maionezei.

Unim cele doua compozitii, incorporam faina alba cat cuprinde si framantam un aluat elastic pe care-l impartim in 4 parti egale.

Lasam aluatul cca 30 minute la rece,apoi intindem pe masa de lucru infainata foi de marimea unei tavi, ungem tava cu ulei si coacem foile pe rand pe dosul tavii la temperatura medie (165-170 grade) pana se rumenesc frumos. Inainte de coacere, foile se impung din loc in loc cu furculita.

Crema se prepara astfel:

-Margarina, la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra; adaugam pe rand galbenusurile si mixam la viteza mare.

-Batem spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul vanilat.

-Peste galbenusurile frecate cu margarina punem cate 2-3 linguri de albusuri si una de nuca macinata, pana incorporam toate cantitatile (amestecam cu o lingura de lemn)

Asamblarea consta in umplerea foilor cu crema in trei straturi iar deasupra intindem glazura obtinuta din topirea ciocolatei in 5 linguri de lapte la foc mic.

Presaram bombonele colorate din zahar, lasam prajitura deoparte in camara pana a doua zi cand portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi din zahar ars cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Krystyan Trendy 1

12.08.2014, 14:45

minunate

Merisor 1

12.08.2014, 15:09

Sunt excelente foile acestea cu zahar ars, le fac si eu, in special la prajitura "Televizor"!

MOKUSKA 1

13.08.2014, 11:44

foarte buna si arata foarte bine cu crema alba

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de nuca