Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta

de Micutza Luana in Prajituri, 30 Mai 2013 | 1642 vizualizari

 

Acum cateva zile am gustat cheescake-ul asta la munca si am zis sal fac si eu acasa :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 50 gr unt topit
  • 150 g de biscuiţi digestivi
  • 50 g de biscuiţi Amaretto
  • ulei de floarea-soarelui, pentru uns
  • Pentru crema
  • 1 plic de gelatina
  • 200 g de ciocolata alba, tocata
  • 6 linguri de lapte
  • 500 g de ricotta
  • 300 ml de frisca lichida
  • 50 g de zahar pudra
  • 2 oua mari cu albusuri separte de galbenusuri
  • Pentru decor
  • fulgi de ciocolata alba
  • seminte de rodie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta:

Se topeste untul intr-o cratita sau la micounde .


Se zbrobesc cele 2 tipuri de biscuiti pana devine un fel de pudra.


Se adauga untul peste biscuiti si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si hartie de copt, rotunda cu fund detasabil pentru a usura scoaterea prajiturii. Se da la cuptor 6 minute si in timp ce se raceste preparam crema.


Se amesteca gelatina cu 2 linguri de apa si se lasa deoparte.


Ciocolata se taie bucatele mici si o topim in baine-marie. Se adauga laptele si se lasa pe foc pana la topirea ciocolatei, apoi se adauga gelatina si se lasa pana se dizolva .


Se bat laolalta frisca, ricotta si galbenusurile, iar separat intr-un bol se bat albusurile cu un praf de sare.


Se amesteca compozotia de ciocolata cu cea de ricotta apoi se incorporeaza cu o lingura de lemn albusurile de sus in jos .


Compozitia se toarna peste biscuiti si se da la rece cateva ore , de preferat a se face seara .


Pentru decor se presara o ploie de fulgi de ciocolata alba si seminte de rodie .



 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti seminte de rodie se poate pune si altceva, eu de exemplu am pus afine.

2

In loc de ricotta se poate folosi crema de branza sau mascarpone

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

_Alina_ 1

31.05.2013, 08:30

adry88 1

31.05.2013, 09:57

super fain

Micutza Luana 1

31.05.2013, 15:19

multumeesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema branza si ciocolata