Prajitura insiropata cu pepene rosu

de Valclaudia in Prajituri, 13 Iul 2014 | 1534 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 5 oua
  • 1/2 cana miez de nuca macinat
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte batut
  • 1 cana gris
  • 2 cani faina alba
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita coaja de portocala confiata
  • 1 lingura fulgi de ciocolata
  • 1 mana fulgi nuca de cocos

Sirop:

  • 200 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 cani zahar tos
  • pulpa maruntita de la o felie mare de pepene rosu (cca 400 gr)
  • 1 zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu pepene rosu:

Cuptorul se preincalzeste (160 grade)


Se sparg ouale, se mixeaza cu zaharul, cu nuca macinata si zaharul vanilat.


Adaugam uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, lingura cu lingura.


Turnam tot grisul, apoi faina (in ploaie); mixam la viteza mica a mixerlui.


Ungem o tava cu ulei, o tapetatam apoi cu faina si turnam amestecul obtinut in tava.


Nivelam,presaram coaja de portocama confiata (maruntita) si fulgi de ciocolata.


Dam prajitura la cuptor si o lasam la copt pana trece testul scobitorii.


Intre timp preparam siropul astfel: miezul de pepene se pune in vasul robotului cu 1 plic zahar vanilat si se marunteste pana obtinem un nectar mai gros pe care-l punem la foc cu zeama unei lamai, 200 ml apa si 2 cani cu zahar. Lasam sa fiar cca 10minute,apoi stingem focul la sirop.


Dupa ce prajitura a trecut testul scobitorii, scoatem tava din cuptor, portionam prajitura si turnam tot siropul in tava, dam tava inapoi in cuptor (dupa ce in prealabil am stins focul), si o lasam acolo pana intreg siropul este absorbit de prajitura.


Scoatem tava din cuptor, presaram fulgi de nuca de cocos si dupa racirea completa servim.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu frisca daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diaconta 1

13.07.2014, 20:56

O fi buna

simona72 1

13.07.2014, 23:25

Ce faina ideea cu pepenele!

MOKUSKA 1

14.07.2014, 10:59

Geniala reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Revani, prajitura insiropata cu gris