Prajitura insiropata cu gris si iaurt

de Gherca Daniela in Dulciuri, 22 Iul 2015 | 3892 vizualizari

 

Este pentru prima data cand folosesc gris si pot spune ca imi place foarte mult, mai ales in acest gen de prajituri cu mult sirop si pe deasupra si foarte aromata. Recomand cu incredere, este tare buna!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 180 ml ulei
  • 180 ml iaurt/ lapte batut
  • 270 g gris
  • 180 g faina de grau
  • 1 lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
  • esenta de portocala

Pentru sirop:

  • 380 g apa
  • 1 si 1/2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de portocala
  • 1 nectarina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu gris si iaurt:

     Separam ouale, galbenusurile le batem bine cu sarea si zaharul pana devin o spuma albicioasa, adaugam  uleiul putin cate putin , pe urma iaurtul, mixam bine pana il incorporam si pe acesta. Apoi punem si grisul, iar la final faina pe care o amestecam cu bicarbonatul de sodiu, adaugam si aromele: zaharul vanilat, esenta de portocala si vanilie si mai mixam putin.

     Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam in compozitie, amestecand usor cu o paleta de jos in sus.

     Tapetam o tava cu diamentrul de 26cm cu hartie de copt si turnam usor compozitia rezultata, o batem putin de masa sa se aseze apoi o bagam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor sau facem testul cu scobitoarea.

    Intre timp preparam siropul: Apa o punem intr-un ibric impreuna cu zaharul si aromele si lasam pana se topeste zaharul. 

    Dupa ce am scos prajitura din cuptor am lasat-o putin sa se racoreasca, apoi am asezat-o pe un platou, am taiat-o in 8 triunghiuri si am turnat siropul caldut pe toata suprafata prajiturii.

    Am ornat cu felii de nectarina.

Este foarte buna, o prajitura pe gustul familiei mele.

TIPS-URI

1

Puteti aroma prajitura dupa bunul plac (rom, lamaie etc;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu gris si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort la rece cu crema de iaurt si ananas