Tarta cu ciocolata

de deyutzky in Dulciuri, 5 Apr 2015 | 1279 vizualizari

 

Pentru iubitorii de ciocolata si nu numai :)

 

INGREDIENTE

  • Pt o tava cu diametrul de 22 cm:
  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 5-6 linguri de lapte
  • 1 galbenus
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 350 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare.


Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios mai adaugati putina faina, iar daca este prea tare, mai adaugati lapte).


Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi la frigider inca 30 de minute.


Il scoatem inainte cu 10 minute de a lucra cu el. Il intindem apoi cu ajutorul sucitorului intr-o foaie rotunda si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Il intepam din loc in loc cu o furculita apoi turnam umplutura.


Umplutura:


Punem frisca lichida, smantana si ciocolata intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam pana cand ciocolata se topeste (aveti grija sa nu fiarba).


Inchidem focul si adaugam galbenusurile, zaharul pudra si cacaua si amestecam pana la omogenizare.


Turnam aceasta compozitie peste blatul din tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-45 de minute la foc mic.


Daca vi se pare crema legata, inseamna ca e gata. Se lasa la racit apoi se pastreaza la rece.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

06.04.2015, 20:52

Am venit sa imi iau portia!

deyutzky 1

06.04.2015, 21:23

hai repedeee

mihaelar63 1

07.04.2015, 17:02

Asa ceva nu se refuza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort botez