Potcoave cu nuca - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Noi 2012 | 6261 vizualizari

 

Reteta lui Miremirc careia ii multumesc pt. ca orice reteta am ales sa gatesc de la ea a iesit minunat....nu am dat gres niciodata...!
Niste biscuitei/fursecuri foarte gustosi si aromati si sanatosi!
Fetitele mele care m-au ajutat la modelerea lor.....i-au mancat cu mare pofta si placere....!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 gr nuci macinate
  • 250 gr margarina
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta rom
  • 100 gr zahar pudra (merge si cu cel tos)
  • un praf de sare
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru tavalit biscuitii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave cu nuca - de post:

- margarina la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie

- adaugam nucile, romul si faina treptat si framantam cu mana pana se incorporeaza bine toata faina si obtinem un aluat

- formam o bagheta cu mainile si o taiem in felii mici

- fiecare felie o rulam si o taiem in 4, iar aceste 4 rulouri micute le curbam spre interior, formand potcoavele si le asezam in tava

- dam tava la cuptor pentru 15 minute la foc potrivit

Atentie! - dupa 10 minute ne uitam la ele sa nu se arda deoarece se coc foarte repede. Nu asteptati sa prinda o culoare mai inchisa pentru ca isi vor scimba gustul (vor deveni mai amarui), si se vor intari foarte tare dupa ce se racesc!

- dupa ce s-au racorit putin se tavalesc cu grija prin zaharul pudra.

 

 

TIPS-URI

1

se pot pastra si timp mai indelungat intr-o cutie de fursecuri-metalica, dar si in casoleta de plastic inchisa bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave cu nuca - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Georgiana78 1

09.11.2012, 19:54

Va multumesc tuturor!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 15:24

si norocoase presupun :-?

Georgiana78 1

23.11.2012, 10:04

gaby_gabytza, se poate....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata sau nutella