Ochi de bufnita

de Lau in Dulciuri, 28 Noi 2012 | 3219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar pudra
  • 200 ml iaurt
  • 200 g unt
  • 1 lingura cacao
  • 2 plicuri de nes
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • cca 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochi de bufnita:

Mixam untul cu zaharul dupa care adaugam iaurtul, esenta de rom, un praf de sare.

Cca 400 g faina amestecam cu praful de copt si cernem peste unt, omogenizam bine dupa care impartim coca in 2 (oprim 1/3 din compozitie)

In compozitia mai mare adaugam cacaoa, nesul si scortisoara. Daca mai este nevoie adaugam faina, omogenizam bine dupa care invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute

Compozitia care a ramas o omogenizam bine (daca este nevoie adaugam faina) invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute

Intindem o foaie maro si taiem cercuri

La fel procedam si cu foaia alba dar decupam cercuri mai mici decat cele maro

Lipim 2 cercuri maro (cu albus de ou putin batut), ungem cu albus si deasupra adaugam cate 1 cerc alb deasupra si ungem cu albusul de ou
(eu am adaugat ciocolata deasupra)

Dam la cuptor cca 15 minute la foc moderat(sa se rumeneasca putin dedesupt)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de bufnita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ciocolata