Ochi de paun

de miremirc in Prajituri, 16 Ian 2012 | 40907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 150 g untura (sau 170 g margarina)
  • 30 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • Umplutura :
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g nuci macinate ( sau mac macinat )
  • 500 g visine (sau mai mult) indulcite
  • gem de caise sau gem de prune... pentru uns cele 3 foi
  • 3 lg zahar pudra pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochi de paun:

Pentru aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam maia-ua (drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si 1 lg faina si lasam la dospit pentru 10 minute). Adaugam untura sau margarina moale de la temperatura camerei, galbenusurile, laptele caldut si framantam cam 10 minute. Lasam aluatul la dospit 30 de minute, apoi il impartim in 3 parti.

Pentru umplutura : mixam albusurile cu un praf de sare , adaugam zaharul pudra treptat, iar la final nucile macinate. Impartim umplutura in 3 boluri, visinele le asezam tot in 3 boluri.

Intindem fiecare foaie de lungimea tavii in care o vom aseza, o ungem cu gem . Pe lateralele lungi ale foii asezam visinele dulci si rulam ambele capete spre interior, lasand un spatiu pentru umplutura de nuci.

Asezam rulada fara umplutura in tava pe care am impartit-o in 3 cu ajutorul hartiei pentru copt. La fel procedam cu celelalte 2 foi. Dupa ce am asezat foile cu visine in tava de copt, punem umplutura .

Cine doreste poate unge deasupra cu ou batut toate cele 3 rulade. Lasam la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumenesc

Dupa ce le scoatem din cuptor, acoperim tava cu un prosop curat, apoi punem o punga deasupra si iar un prosop. Le lasam asa pana se racesc, adica cateva ore. Eu le-am lasat de seara pana dimineata. Dupa ce le scoatem din prosoape, cele 3 rulade le presaram cu zahar pudra si putem taia.

Super bune, dupa atatea prajituri cu creme ... ;)

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de paun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

ralu_ca 1

07.11.2014, 12:19

excelenta

Constelatialeu 1

07.03.2015, 22:13

Panacris 1

08.12.2016, 09:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!