"Ochiuri"

de laura_n in Prajituri, 17 Iul 2012 | 1453 vizualizari

 

E vara, e sezonul caiselor celor dulci- acrisoare. Ce ati zice de niste "oua ochiuri"?:)))

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 4 lg faina
  • 4 lg zahar alb
  • 4 lg ulei
  • 2-3 lg zeama de lamaie
  • caise
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Ochiuri":

Se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o bezea. Se adauga faina si uleiul si se amesteca bine.

Se toarna compozitia in forme de briose. Deasupra se pune cate o jumatate de caisa spalata si curatata.

Se dau la cuptor pentru vreo 20 min. Dupa ce s-au copt, se scot, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar deasupra. Se pot servi la cafea, chiar daca sunt mai acrisoare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Ochiuri"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

"Ochiuri"-0
"Ochiuri"-1
"Ochiuri"-2

COMENTARII (21)

laura_n

laura_n 1

17.07.2012, 22:43

Angy, Mirela, Iri

Sim0na

Sim0na 1

18.07.2012, 20:41

Ce idee super!!! Cred ca cel mic a fost foarte incantat..

laura_n

laura_n 1

18.07.2012, 22:01

da, Simo, isi infigea degetelele in " galbenusuri",era foarte curios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!