Omleta bicolora

de RODIMUR in Mancare copii, 13 Iun 2020 | 2684 vizualizari

 

Am văzut zilele trecute pe net o omletă în două culori, foarte ”dichisită” (parcă mai frumoasă decât am reușit eu acum) iar ieri m-am gândit să fac ceva asemănător, mai ales că de dragul ouălor și a omletelor, mi se pare că niciodată nu vom diversifica suficient în acest ”domeniu”.
Cred că un asemenea platou ar fi pe placul copiilor...

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper (opțional)
  • Pentru servit:
  • roșii
  • castraveți
  • ceapă verde
  • măsline...
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta bicolora:

Se separă gălbenușurile de albușuri și se omogenizează ușor fiecare, separat, cu câte o furculiță.

Se unge cu ulei tigaia pentru prăjit și se dă pe aragaz, la foc mic.

Se toarnă mai întâi albușuri în tigaie, se nivelează și se ține pe foc, până ce se încheagă. Atunci se ia tigaia deoparte și cu un cuțitaș cu lama subțire și ascuțită se taie fâșii, care se depun pe o altă farfurie, cu grijă, ca să nu se rupă.

Se dă din nou tigaia la foc mic și se toarnă gălbenușuri, în spațiul decupat. Se nivelează, pentru ca gălbenușurile să se lipească de albușurile deja închegate.

Se ține tigaia pe foc mic până ce se încheagă și gălbenușurile, după care se răstoarnă (prin alunecare ușoară) pe o farfurie.

Se unge din nou tigaia cu ulei și se pune fâșia de albușuri, tăiată din omleta preparată anterior, după care se toarnă gălbenușuri în spațiile decupate. Se nivelează, pentru ca gălbenușurile să se lipească de albușuri.

Se dă tigaia la foc mic, până ce se încheagă și gălbenușurile.

Se ia tigaia de pe foc și se răstoarnă omleta bicoloră pe o farfurie.

La urmă se montează platoul cu cele două omlete bicolore și cu legume (roșii, castarveți, salată verde...) măsline, sau acrituri.

În timp ce se prepară omletele la foc mic, se pot prăji feliile de pâine toast, pentru servire.

TIPS-URI

1

Separați bine albușurile de gălbenușuri.

2

Nu folosiți mult ulei. Tigaia trebuie doar să fie unsă, ca pentru prepararea clătitelor.

3

Tăiați cu grijă fâșii de albușuri (sau gălbenușuri) atâtea câte credeți că puteți ”gestiona”.

4

Omletele ar putea fi rulate, sub formă de clătite, dar este o operațiune destul de delicată și riscantă, pentru că se pot rupe ușor. Așa că este de preferat împăturirea lor.

5

Puteți începe cu gălbenușurile, mai ales că se usucă ușor. Albușuri mi-au rămas mai multe (pentru că le-am turnat în strat subțire în tigaie) după prepararea omletelor, dar gălbenușurile au fost folosite în totalitate.

6

Nu mixați albușurile, pentru că spuma va fi greu de preparat sub formă de omletă.

7

Nu prăjiți omletele pe ambele fețe. Nu este cazul...

8

Serviți cu orice legume aveți la îndemână și vă sunt pe plac, sau cu acrituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta bicolora" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
DeSenvis Iepuras de Paste