Omleta cu orez si pui

de radu_popovici in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2012 | 5515 vizualizari

 

Omletele sunt la ordinea zilei in toate casele romanilor. De ce? Pentru ca sunt usor de facut, versatile si hranitoare. Vreau sa va propun o varianta care transforma omleta intr-o masa completa, satioasa si hranitoare.

 

INGREDIENTE

  • 80 g piept de pui dezosat si fara piele, taiat cubulete mici
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1/2 morcov mic, curatat si taiat cubulete mici
  • 2-3 ciupercute, tocate
  • 2 lingurite de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 1 plic cu orez Bob cu Bob Colosal
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 1 catel de usturoi, ras
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 4 oua
  • sosul dvs. preferat, pentru servit (eu am ales sirop de ardei iute)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu orez si pui:

Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge bine si se pune deoparte.

Intre timp se sareaza si se pipereaza carnea. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc iute. Se adauga carnea si se soteaza 1-2 minute. Se micsoreaza flacara, se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute la foc mic, pana se inmoaie.

Se adauga ciupercile, usturoiul si morcovul si se gatesc la foc mediu, pana ce vegetalele sunt fragede, iar carnea este facuta si rumenita dupa dorinta. Se adauga patrunjel si se amesteca bine.

Se adauga pasta de rosii, boia, sare si piper si se amesteca pana ce ingredientele sunt toate fierbinti. Se pun deoparte.

Se bat ouale cu lapte, sare si piper, intr-un bol. Se incinge jumatate din uleiul ramas intr-o tigaie pentru omleta. Se toarna jumatate din mixtura de oua si se gateste 1 minut. Se scoate omleta si se adauga pe ea jumatate din mixtura de de carne si orez. Se ruleaza omleta si se serveste alaturi de un mic bol cu sosul dvs. preferat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu orez si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Ubulika 1

23.01.2012, 21:33

super

iry-gabriela 1

24.01.2012, 18:42

......fara cuvinte!

radu_popovici 1

25.01.2012, 09:28

Buna dimineata tuturor. Ma bucur ca va place reteta. Spor la gatit si voua!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Omleta din orez