Omleta cu orez si pui

de radu_popovici in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2012 | 1986 vizualizari

 

Omletele sunt la ordinea zilei in toate casele romanilor. De ce? Pentru ca sunt usor de facut, versatile si hranitoare. Vreau sa va propun o varianta care transforma omleta intr-o masa completa, satioasa si hranitoare.

 

INGREDIENTE

  • 80 g piept de pui dezosat si fara piele, taiat cubulete mici
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1/2 morcov mic, curatat si taiat cubulete mici
  • 2-3 ciupercute, tocate
  • 2 lingurite de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 1 plic cu orez Bob cu Bob Colosal
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 1 catel de usturoi, ras
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 4 oua
  • sosul dvs. preferat, pentru servit (eu am ales sirop de ardei iute)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu orez si pui:

Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge bine si se pune deoparte.

Intre timp se sareaza si se pipereaza carnea. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc iute. Se adauga carnea si se soteaza 1-2 minute. Se micsoreaza flacara, se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute la foc mic, pana se inmoaie.

Se adauga ciupercile, usturoiul si morcovul si se gatesc la foc mediu, pana ce vegetalele sunt fragede, iar carnea este facuta si rumenita dupa dorinta. Se adauga patrunjel si se amesteca bine.

Se adauga pasta de rosii, boia, sare si piper si se amesteca pana ce ingredientele sunt toate fierbinti. Se pun deoparte.

Se bat ouale cu lapte, sare si piper, intr-un bol. Se incinge jumatate din uleiul ramas intr-o tigaie pentru omleta. Se toarna jumatate din mixtura de oua si se gateste 1 minut. Se scoate omleta si se adauga pe ea jumatate din mixtura de de carne si orez. Se ruleaza omleta si se serveste alaturi de un mic bol cu sosul dvs. preferat.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu orez si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Ubulika 1

23.01.2012, 21:33

super

iri_iri 1

24.01.2012, 18:42

......fara cuvinte!

radu_popovici 1

25.01.2012, 09:28

Buna dimineata tuturor. Ma bucur ca va place reteta. Spor la gatit si voua!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V