Omleta cu orez si pui

de radu_popovici in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2012 | 2073 vizualizari

 

Omletele sunt la ordinea zilei in toate casele romanilor. De ce? Pentru ca sunt usor de facut, versatile si hranitoare. Vreau sa va propun o varianta care transforma omleta intr-o masa completa, satioasa si hranitoare.

 

INGREDIENTE

  • 80 g piept de pui dezosat si fara piele, taiat cubulete mici
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1/2 morcov mic, curatat si taiat cubulete mici
  • 2-3 ciupercute, tocate
  • 2 lingurite de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 1 plic cu orez Bob cu Bob Colosal
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 1 catel de usturoi, ras
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 4 oua
  • sosul dvs. preferat, pentru servit (eu am ales sirop de ardei iute)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu orez si pui:

Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge bine si se pune deoparte.


Intre timp se sareaza si se pipereaza carnea. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc iute. Se adauga carnea si se soteaza 1-2 minute. Se micsoreaza flacara, se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute la foc mic, pana se inmoaie.


Se adauga ciupercile, usturoiul si morcovul si se gatesc la foc mediu, pana ce vegetalele sunt fragede, iar carnea este facuta si rumenita dupa dorinta. Se adauga patrunjel si se amesteca bine.


Se adauga pasta de rosii, boia, sare si piper si se amesteca pana ce ingredientele sunt toate fierbinti. Se pun deoparte.


Se bat ouale cu lapte, sare si piper, intr-un bol. Se incinge jumatate din uleiul ramas intr-o tigaie pentru omleta. Se toarna jumatate din mixtura de oua si se gateste 1 minut. Se scoate omleta si se adauga pe ea jumatate din mixtura de de carne si orez. Se ruleaza omleta si se serveste alaturi de un mic bol cu sosul dvs. preferat.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu orez si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Ubulika 1

23.01.2012, 21:33

super

iri_iri 1

24.01.2012, 18:42

......fara cuvinte!

radu_popovici 1

25.01.2012, 09:28

Buna dimineata tuturor. Ma bucur ca va place reteta. Spor la gatit si voua!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Omleta din orez