Orez arabesc

de Brindusa in Pui, 30 Ian 2010 | 13222 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la o colega dintr-o tara araba.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui, taiat bucati
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 50 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 100 g fidea
  • 100 g migdale crude,decojite
  • 30 g muguri de pin
  • 50 g stafide
  • 300 g orez
  • 5 pastai de cardamom (optional)
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez arabesc:

Pune puiul la fiert cu legumele, si sarea in apa cat sa-l acopere, pina cand e fiert bine. Scoate carnea din supa si dezoseaz-o. Tai-o in fasii (daca ti se pare prea multa carne, foloseste cat crezi de cuviinta).

Intr-o cratita topeste untul si pune orezul spalat si scurs. Caleste-l pana ce scade apa. Adauga zeama de supa astfel incat sa fie 3 degete deasupra orezului. Cand incepe sa fiarba, da focul mic si lasa pana ce bobul e aproape fiert.

In acest timp pune uleiul intr-o tigaie si prajeste putin boabele ce cardamom. Scoate-le. Pune migdalele si mugurii de pin si prajeste-le pana devin aurii. Scoate-le din ulei. Adauga stafidele si ai grija ca se prajesc practic instantaneu! Scoate-le din ulei. Pune fideaua rupta mai mic si aureste-o in ulei.

Pune carnea si tot ce ai prajit, cu tot cu uleiul, in orez, amesteca usor, verifica de sare si piper si da cratita la cuptor pentru 10- 15 minute.

Serveste cu salata de patrunjel (tabuleh) sau salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez arabesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Brindusa 1

30.01.2010, 21:19

Oana, nici nu se simt stafidele. Si daca nu-ti plac, nu le pune!

Adinuta 1

30.01.2010, 21:24

N-am mai mancat muguri de pin pana acum, dar sunt foarte curioasa. Eu cardamon mai pun in cafea, trebuie sa fie interesant si cu orez. Imi place ce-ai facut aici

Brindusa 1

30.01.2010, 22:12

arabii folosesc cardamom in aproape orice. Ei ii spun "hel"

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci si aripioare de pui la cuptor