Orez arabesc

de Brindusa in Pui, 30 Ian 2010 | 8721 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la o colega dintr-o tara araba.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui, taiat bucati
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 50 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 100 g fidea
  • 100 g migdale crude,decojite
  • 30 g muguri de pin
  • 50 g stafide
  • 300 g orez
  • 5 pastai de cardamom (optional)
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez arabesc:

Pune puiul la fiert cu legumele, si sarea in apa cat sa-l acopere, pina cand e fiert bine. Scoate carnea din supa si dezoseaz-o. Tai-o in fasii (daca ti se pare prea multa carne, foloseste cat crezi de cuviinta).


Intr-o cratita topeste untul si pune orezul spalat si scurs. Caleste-l pana ce scade apa. Adauga zeama de supa astfel incat sa fie 3 degete deasupra orezului. Cand incepe sa fiarba, da focul mic si lasa pana ce bobul e aproape fiert.


In acest timp pune uleiul intr-o tigaie si prajeste putin boabele ce cardamom. Scoate-le. Pune migdalele si mugurii de pin si prajeste-le pana devin aurii. Scoate-le din ulei. Adauga stafidele si ai grija ca se prajesc practic instantaneu! Scoate-le din ulei. Pune fideaua rupta mai mic si aureste-o in ulei.


Pune carnea si tot ce ai prajit, cu tot cu uleiul, in orez, amesteca usor, verifica de sare si piper si da cratita la cuptor pentru 10- 15 minute.


Serveste cu salata de patrunjel (tabuleh) sau salata verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez arabesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Brindusa 1

30.01.2010, 21:19

Oana, nici nu se simt stafidele. Si daca nu-ti plac, nu le pune!

Adinuta 1

30.01.2010, 21:24

N-am mai mancat muguri de pin pana acum, dar sunt foarte curioasa. Eu cardamon mai pun in cafea, trebuie sa fie interesant si cu orez. Imi place ce-ai facut aici

Brindusa 1

30.01.2010, 22:12

arabii folosesc cardamom in aproape orice. Ei ii spun "hel"

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui