Ficatei de pui pane

de mirela0911 in Pui, 23 Iun 2015 | 14771 vizualizari

 

Am incercat si aceasta varianta de a gati ficateii si mi-au placut tare mult, mai ales ca au iesit crocanti pe exterior!

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficatei de pui
  • lapte dulce
  • sare, piper
  • 50 g cascaval
  • 2 oua
  • 3-4 lg faina
  • pesmet
  • ulei pt prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui pane:

Se spala bine ficateii si se curata de pielite. Se pun intr-un vas adanc si se toarna laptele dulce, cat sa-o acopere. Se lasa cel putin o ora, dupa care se scurg bine.

Intr-un alt vas se rade cacavalul marunt, se pun ficateii si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca bine.

Se bat ouale bine, se pune sare si piper apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Trebuie sa rezulte un aluat ca pentru snitele. Pe o farfurie se toarna pesmet. Se ia cate o bucata de ficat, se da prin aluatul de snitele, apoi prin pesmet si se pun in cratita cu uleiul incins. Se lasa sa se prajeasca pana prinde o culoare aurie deasupra, apoi se intorc pe partea cealalta. Se aseaza pe o farfurie pe care s-a pus prosoape de hartie pentru a lua excedentul de ulei.

Se serveste alaturi de o garnitura si salata dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Atentie mare in timpul prajitului, s-ar putea ca uleiul sa sara.

2

Nu se lasa mult la prajit, astfel ficatul se va intari.

3

Laptele are rolul de a lua din amareala ficatului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui pane" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui