Orez Basmati cu patrunjel

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2013 | 2783 vizualizari

 

Este de departe orezul meu preferat :)...cred cu tarie ca orezul trebui sa aiba gust, chiar si daca e de dieta :)...am fost anul trecut la un restaurant de lux sa zic asa , am cerut orez...si-am intrebat : E bun? E gustos? Mi s-a raspuns : Daaaa...e grozav, toti clientii il cer...si-atunci am luat orez, am mers pe mana ospatarului cum se spune...ce mi-a adus? Un orez simplu, fiert in apa cu sare...si desigur fara gust...asa ca am decis orez mananc numai acasa :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de orez Basmati
  • 1 lingurita de turmeric
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 4 cani de apa
  • sare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • piper ( optional)
  • 100 gr unt( optional daca il doriti mai cremos)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Basmati cu patrunjel:

Am pus uleiul in tigaie, in el orezul spalat si scurs, am incalzit usor, am pus apa, turmericul, sarea si am lasat sa fiarba( undeva in jur de 20 de minute) acoperind vasul. Cand a fost gata am dat deoparte de pe foc si am adaugat sare dupa gust daca a mai fost cazul si patrunjelul tocat.

Daca il doriti mai cremos, adaugati acum si untul.

Daca nu aveti ulei de orez, puteti pune orezul de la inceput in unt topit.

Serviti-l cald. Este tare tare delicios :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Basmati cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Rocsi 1

16.06.2013, 11:20

Bun bun!!!

mirela0911 1

16.06.2013, 13:15

bun bun!

RuxyRux 1

19.06.2013, 10:40

Multumesc!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu cascaval la cuptor