Orez Basmati cu patrunjel

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2013 | 3643 vizualizari

 

Este de departe orezul meu preferat :)...cred cu tarie ca orezul trebui sa aiba gust, chiar si daca e de dieta :)...am fost anul trecut la un restaurant de lux sa zic asa , am cerut orez...si-am intrebat : E bun? E gustos? Mi s-a raspuns : Daaaa...e grozav, toti clientii il cer...si-atunci am luat orez, am mers pe mana ospatarului cum se spune...ce mi-a adus? Un orez simplu, fiert in apa cu sare...si desigur fara gust...asa ca am decis orez mananc numai acasa :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de orez Basmati
  • 1 lingurita de turmeric
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 4 cani de apa
  • sare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • piper ( optional)
  • 100 gr unt( optional daca il doriti mai cremos)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Basmati cu patrunjel:

Am pus uleiul in tigaie, in el orezul spalat si scurs, am incalzit usor, am pus apa, turmericul, sarea si am lasat sa fiarba( undeva in jur de 20 de minute) acoperind vasul. Cand a fost gata am dat deoparte de pe foc si am adaugat sare dupa gust daca a mai fost cazul si patrunjelul tocat.

Daca il doriti mai cremos, adaugati acum si untul.

Daca nu aveti ulei de orez, puteti pune orezul de la inceput in unt topit.

Serviti-l cald. Este tare tare delicios :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Basmati cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Rocsi 1

16.06.2013, 11:20

Bun bun!!!

mirela0911 1

16.06.2013, 13:15

bun bun!

RuxyRux 1

19.06.2013, 10:40

Multumesc!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua umplute