Orez colorat cu legume

de raluca95 in Mancaruri de legume, 7 Iun 2015 | 4427 vizualizari

 

De cateva zile vroiam sa incerc reteta asta dar ba nu aveam oua, ba nu aveam dovlecei, tot timpu imi lipsea cate una :))) azi am reusit sa o fac in sfarsit.

 

INGREDIENTE

  • 300 g de orez basmati
  • 2 morcovi mici
  • un ardei rosu
  • un dovlecel
  • 3 oua + 1 lingurita de vegeta+ piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez colorat cu legume:

Incepem prin a fierbe orezul in apa cu sare aproximativ 15 minute, in asa fel incat bobul sa ramana usor al dente, il scurgem, adaugam 2 linguri de ulei de masline si il lasam la racit (orezul basmati nu se lipeste, ramane ca pastele, se poate numara bob cu bob). Intre timp taiem cubulete ardeiul, morcovul si dovlecelul. Punem la calit ardeiul si morcovul in 2/3 linguri de ulei de masile si dupa 2/3 minute adaugam si dovlecelul.

Lasam sa se caleasca bine toate legumele dar stam atenti sa raman inca putin "crocante". Adaugam si orezul si amestecam bine. Intr-un bol batem cele trei oua cu vegeta si un praf de piper si adaugam peste orez si legume si amestecam repede pana se gatesc si ouale.  Se poate servi ca garnitura sau simplu.

Pofta buna! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez colorat cu legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume si prosciutto