Orez cu hribi

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2014 | 697 vizualizari

 

Pentru ca e plina padurea de ciuperci (bureti )am facut orez cu hribi .

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr hribi
  • 2 linguri ulei
  • 2 catei usturoi
  • 1 cana orez
  • 1/2 cana fidea
  • 1 ceapa alba
  • 2 linguri ulei
  • 3 cani apa sau supa de pui
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • cateva frunze de rozmarin
  • Extra:
  • parmezan sau cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu hribi:

Spalam ciupercile proaspete , le curatam bine de pamant si le taiem felii subtirele . Intr-o tigaie la foc mic punem 2 linguri ulei si cand este cald adaugam ciupercile taiate. Ele se vor cali si isi vor lasa sucul . Asezonati cu sare si piper si adaugati usturoiul tocat. Mai lasam putin si luam de pe foc .


Intre timp pregatim si orezul . Intr-o oala punem 2 linguri de ulei si calim fideau zdrobita in maini. Trebuie calita vreo 2 minute, va prinde o culoare aramie. Adaugam orezul si ceapa taiata marunt sau chiar razuita . Lasam si orezul cam 2 minute si adaugam apa fiebinte sau supa peste . Adaugam sare, piper si alte condimente . Amestecam si lasam sa fiarba . Cand e fiert mai mult de jumate adaugam hribi caliti , amestecam si mai lasam sa fiarba . Daca folositi apa atunci se poate adauga un cub de condiment pentru un plus de gust.


Cand orezul este asa cum va place (eu il prefer al dente ) , opriti focul asezati mancarea pe farfurie , presarati parmesan sau cascaval razuit si serviti.

 

TIPS-URI

1

mancare perfecta pentru zilele de post , daca renuntati la branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Pushaa 1

05.08.2014, 15:05

Rocsi 1

05.08.2014, 20:58

Bun!

Panacris 1

13.08.2014, 16:29

Vreau și eu hribiiii! Prin Capitală nu cresc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez cu Hribi